- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Λέσβος : Παράταση λίγων ημερών πήραν τα γήπεδα ποδοσφαίρου

(Αναδημοσίευση από www.sportlesvos.gr)
Παράταση λίγων ημερών πήρε η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Λέσβου και τις άδειες διεξαγωγής αγώνων για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, την ευθύνη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την καταλληλότητά τους, είχαν οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας. Όμως με τον "Καλλικράτη", οι αρμοδιότητές αυτές πέρασαν στους Δήμους. Ωστόσο, οι αντίστοιχες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μετά από επιτόπιες επισκέψεις έχουν αποφανθεί για μια σειρά από παρεμβάσεις που χρήζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ακατάλληλα τα γήπεδα.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός πως φέτος απαιτείται από τις ομάδες η εξασφάλιση άδειας διεξαγωγής αγώνα. Με το Δήμο Λέσβου όμως να "κωφεύει" και τις παρεμβάσεις στα γήπεδα να μη γίνονται, η άδεια καταλληλότητας για συγκεκριμένα γήπεδα αποτελεί μακρινό... όνειρο!

Μέχρι και σήμερα το πρωί, το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας ήταν "στον αέρα", αφού η Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα που θα μπορούσαν οι γηπεδούχες ομάδες να πάρουν την άδεια διεξαγωγής αγώνα για τις έδρες που χρησιμοποιούν. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του Προέδρου της ΕΠΣΛ Σταύρου Ψαρρόπουλου, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας, αποφασίστηκε η 3η Αγωνιστική να διεξαχθεί κανονικά, με τις ομάδες να κάνουν χρήση των περσινών αδειών.

Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όπου θα πρέπει να βρεθεί και μια εφικτή λύση για όλες τις πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: