- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ευρωβόλεϊ: Στην Σάμο οι μάχες της Εθνικής Νεανίδων (συνέντευξη τύπου -Βίντεο )

Μία σημαντική αθλητική διοργάνωση φιλοξενεί η Σάμος , όπου στο κλειστό γυμναστήριο Βαθέως θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 28 έως το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 οι αγώνες μπαράζ βόλεϊ Νεανίδων για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος .
Οι αντίπαλοι της Ελληνικής ομάδας είναι: Σλοβενία, Σλοβακία και Ολλανδία. Η εθνική μας διεκδικεί το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα φιλοξενήσει η Αλβανία το διάστημα 1 έως 9 Σεπτεμβρίου 2018.
Η διοργάνωση ήρθε στη Σάμο με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας στην οποία και πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη (27/06), στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Περιφερικής Ενότητας Σάμου και πήραν μέρος οι:

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νικόλαος Κατρακάζος

Κομισάριος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, κ. Zdeslav Barac

Διευθυντής Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Περικλής Μπακοδήμος

Προπονητής εθνικής Ελλάδος, κ. Νίκος Μπουτσορής

Αρχηγός Εθνικής Ελλάδος, κ. Ευφροσύνη Αλεξάκου

Τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Ιφιγένεια Τέφα και κ. Νικόλαος Συκιώτης : 


Στην συνέντευξη τύπου οι πρωταγωνιστές δήλωσαν:

κ. Νίκος Κατρακάζος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου : «Σας καλωσορίζω όλους στη Σάμο. Μπορούμε να καταλήξουμε σε λίγα πράγματα τα οποία τα θεωρώ πολύ σημαντικά. Αρχικά, την δήλωση, που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, του Περικλή Μπακοδήμου, Διευθυντή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, και την ευχή του να κερδίσει ο αθλητισμός στην Σάμο. Αυτή είναι και η δική μας στόχευση! Συνεχίζοντας, εμείς είμαστε περήφανοι που έχουμε ανάμεσα μας την εθνική μας ομάδα όταν έχουμε ανάγκη να βλέπουμε το εθνόσημο κατοικώντας στο ακραίο όριο της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης.»

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν υπερτερούμε σε υποδομές, δεν έχουμε τις δυνατότητες που θα έπρεπε να έχουμε για ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχουμε, όμως, ένα τόπο πολύ όμορφο, ανθρώπους ζεστούς και φιλόξενους, που πιστεύω ότι η βοήθεια τους θα αποτελέσει μέρος στην γενική εμπειρία που θα έχουν όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.»

κ. Ιφιγένεια Τέφα Εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης: «Φιλοσοφία αυτής της διοίκησης είναι η αποκέντρωση του βόλεϊ. Θέλουμε να φέρουμε το βόλεϊ στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας!»

Ζντέσλαβ Μπάρατς (supervisor CEV Κομισάριος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας)
«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Σάμου και την Ελληνική Ομοσπονδία για την διοργάνωση του τουρνουά σε αυτό το εξαιρετικό νησί του ανατολικού Αιγαίου. Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε το άθλημά μας να παίζεται ακόμα και σε απομακρυσμένες Ευρωπαϊκές περιοχές, όπως είναι η Σάμος στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Είμαστε όλοι εδώ για το βόλεϊ. Ευχαριστούμε πολύ την Ομοσπονδία και την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για την σκληρή δουλειά που έκαναν, έτσι ώστε οι τέσσερις ομάδες της νέας γενιάς του Παγκόσμιου βόλεϊ, να βρίσκονται στη Σάμο και να διεκδικούν την πρόκρισή τους για τα τελικά του Ευρωβόλεϊ Κ19».

κ . Περικλής Μπακοδήμος, Διευθυντής Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης:

«Υπάρχει συναισθηματική φόρτιση για εμένα γιατί ήρθα εδώ πριν τριάντα (30) χρόνια και έβαλα ένα λιθαράκι στο βόλεϊ της Σάμου. Δεν υπήρχαν κλειστά γήπεδο τότε στο νησί. Με χαρά βλέπω, όμως, ότι πολλές ομάδες έχουν δημιουργηθεί και στις εθνικές κατηγορίες εμφανίζονται ομάδες. Νομίζω ότι θα πρέπει το βόλεϊ της Σάμου και γενικά ο αθλητισμός, που είναι μονόδρομος για τα παιδιά στην σημερινή κοινωνία, αλλά το βόλεϊ της Σάμου να κερδίσει έστω και κάτι λίγο. Θεωρώ ότι θα κερδίσει πολλά. Θα πρέπει, κυρίως, οι ομάδες της Σάμου καθημερινά να φέρουν τα παιδιά τους στους αγώνες και θα έλεγα καλό είναι να μην έχουν που να βάλουν τον κόσμο. Αυτό θα είναι η επιτυχία των αγώνων!

κ. Νίκος Μπουτσορής (Προπονητής Εθνικής Νεανίδων)
«Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για την άψογη φιλοξενία. Παίζουμε στην πατρίδα μας και θέλουμε να πάρουμε το εισιτήριο της πρόκρισης. Το σωματείο και η Ένωση της Σάμου μας αγκάλιασαν από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε στο νησί. Έχουμε αφήσει μία δουλειά στη μέση από τα πρώτα παιχνίδια στη Πορταριά και ήρθαμε στη Σάμο για να την ολοκληρώσουμε και να κάνουμε το τελευταίο βήμα που απομένει. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την πρόκριση, δεν μας φοβίζει το γεγονός ότι αντίπαλοί μας είναι ομάδες που βγήκαν δεύτερες στους άλλους ομίλους, αντιθέτως μας πεισμώνει. Καλούμε τον κόσμο να έρθει σε όλους τους αγώνες και το Σάββατο να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση».

κ. Ευφροσύνη Αλεξάκου (Αρχηγός Εθνικής Νεανίδων):
Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να πάρετε την διοργάνωση στο νησί σας και να το γνωρίσουμε. Είμαστε έτοιμες σήμερα, πανέτοιμες αύριο να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους. Θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη! Καλώ όλο τον κόσμο της Σάμου και τα παιδιά να έρθουν στο γήπεδο και να μας υποστηρίξουν!
(Απομαγνητοφώνηση  για το SamosSport.gr Ελευθερίας Γερολύμου) 













Δεν υπάρχουν σχόλια: