- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Μπάσκετ : Το Καρλόβασι Πρωταθλητής Ανδρών 2017-2018

Παρόλο που παρακολουθήσαμε έναν καταπληκτικό τελικό δυστυχώς για ακόμη μια φορά φέτος πρωταγωνιστές του αγώνα δεν ήταν οι παίκτες , ούτε το μπάσκετ. Αυτή την φορά πρωταγωνιστής ήταν η γραμματεία !!! του αγώνα η οποία κατάφερε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα του τελικού καθώς υπέπεσε σε δύο σοβαρά λάθη τα οποία στέρησαν από τον Ίκαρο το δικαίωμα στην ελπίδα.
Όχι πως δεν άξιζε το Καρλόβασι το πρωτάθλημα αφού ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα , η ομάδα με το ποιο πλήρες ρόστερ , ο απόλυτος άρχοντας του πρωταθλήματος ,ομάδα με συνέπεια και σοβαρότητα καθ όλη την διάρκεια του. Όμως σήμερα ο Ίκαρος στάθηκε και στήθηκε στο γήπεδο σαν άξιος ανταγωνιστής και με την εμφάνιση του δικαιούταν την νίκη που θα του έδινε την ελπίδα για κάτι καλύτερο στους τελικούς.

Σε ένα παιχνίδι με απίστευτες εναλλαγές στο σκορ το Καρλόβασι γύρισε από την κόλαση του -16 και κατέκτησε το πρωτάθλημα με νίκες 3-0 ( 2-0 κανονική διάρκεια ) έναντι του Πας Ίκαρος.

Η γηπεδούχος ομάδα μπήκε ποιο δυνατά στον αγώνα και βρέθηκε να προηγείται με δέκα πόντους διαφορά κλείνοντας τελικά το πρώτο δεκάλεπτο με 16-09 . Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ίκαρος βρήκε λύσεις , έσφιξε την άμυνα του , έβαλε μεγάλα σουτ και έτσι η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα της Ικαρίας μπροστά με 29-38.

Το τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε όπως και το δεύτερο με τον Ίκαρο να κυριαρχεί και να αυξάνει την διαφορά σε 38-50. Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε με τον Ίκαρο να κρατάει την μπάλα , να ροκανίζει τον χρόνο και να αυξάνει την διαφορά η οποία έφτασε στο +15 (40-55) 4:17 το Καρλόβασι αποφάσισε να πιέσει σε όλο το γήπεδο παίζοντας το τελευταίο χαρτί του. Στην ίδια χρονική διάρκεια ήρθε και το πρώτο σοβαρό λάθος της γραμματείας η οποία σε επίθεση του Καρλοβάσου χωρίς να έχει βρει η μπάλα στεφάνη σε σουτ του Καρλοβάσου γίνεται ανανέωση των 24΄΄ δευτερολέπτων , στην διεκδίκηση του ριμπάουντ δίνεται τζάμπολ και η μπάλα στο Καρλόβασι με επίθεση 21΄΄ !!!!! Εκεί το Καρλόβασι θα βρει το πρώτο από τα 7 ! συνεχόμενα τρίποντα του , το δεύτερο στην αμέσως επόμενη επίθεση και η διαφορά θα πέσει στους 10 πόντους. Ο Ίκαρος προσπαθούσε να ανακόψει την φόρα του Καρλοβάσου όμως όλα έδειχναν πως οι παίκτες του πίστευαν στην μεγάλη ανατροπή . Έτσι με ακόμη 5 τρίποντα και φοβερή πίεση σε όλο το γήπεδο κλέβοντας μπάλες έφτασε το παιχνίδι στο -1 . Οι παίκτες του Ικάρου τα είχανε χαμένα μαζί και με αυτούς η γραμματεία η οποία φαίνεται πως παρακολουθούσε το παιχνίδι και όχι την δουλειά της και έτσι υπέπεσε στο ποιο τραγικό λάθος της αφού όταν το Καρλόβασι σκόραρε ΞΕΧΑΣΕ να σημειώσει το καλάθι στον πίνακα του γηπέδου με τον Ίκαρο να κρατάει την μπάλα για τα τελευταία 4΄΄ δευτερόλεπτα νομίζοντας πως κερδίζει ! Το καλάθι σημειώθηκε στον πίνακα μετά το τέλος του αγώνα με τους παίκτες του Ικάρου να κοιτάζουν αποσβολωμένοι το τελικό σκορ!!!

Δυστυχώς όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας το μπάσκετ έχει πάρει την κατιούσα στον νομό μας σε όλα τα επίπεδα και εάν δεν γίνει κάτι άμεσα θα έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα , που σε έναν τελικό πρωταθλήματος αν και Κυριακή το κλειστό του Καρλοβάσου ήταν άδειο !!! Ο κόσμος έχει πια κουραστεί και δύσκολα θα συνεχίσει να έρχεται στο γήπεδο . Κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά , όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρούνε λύσεις . Λύσεις γιατί χανόμαστε ….. 

Ο αγώνας σε βίντεο 

Φωτογραφίες ΕΔΩ
SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: