- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου: Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση τα 250.000 ευρώ του Δημοτικό Στάδιο Σάμου θα χρησιμοποιηθούν σε άλλο έργο της Περιφέρειας. (Ηχητικό)

Εδώ και λίγες μέρες ένα σοβαρό θέμα απασχολεί τους ανθρώπους του αθλητισμού της Σάμου. Συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου 2017 υπήρξε η ενημέρωση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ότι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου χρηματοδοτούνται 35 νέα έργα και μελέτες.
Μεταξύ αυτών και η διάθεση ποσού 250.000 ευρώ για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών Δημοτικού Σταδίου Σάμου.
Με το άκουσμα της είδησης άνθρωποι του ποδοσφαίρου είπαν ότι έπρεπε να τοποθετηθεί νέος συνθετικός χλοοτάπητας γιατί ο συγκεκριμένος παρουσιάζει πολλά προβλήματα, όπως επίσης και ότι θα πρέπει να γίνει συντήρηση στους αποστραγγιστικούς αγωγούς, διότι σε περίπτωση ισχυρής ή παρατεταμένης βροχής το νερό αυτής λιμνάζει σε πολλά σημεία του αγωνιστικού χώρου και προκαλεί πολλά προβλήματα ώστε να διεξαχθούν αγώνες ή προπονήσεις των ομάδων ποδοσφαίρου.
Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι του στίβου είπαν ότι επιτέλους θα πρέπει να φτιαχτούν διάδρομοι για το στίβο, αλλά και εγκαταστάσεις για άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος κ.α. Η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Samostoday κ. Γιάννης Χατζηνικολάου (προπονητής στίβου) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είχε πει τότε ότι: «Υπάρχει μια «ρατσιστική» αντιμετώπιση προς τους αθλητές του στίβου. Όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν τα γραφεία τους, τα αποδυτήρια, τα πλυντήρια, τα ντουλαπάκια τους, ενώ οι αθλητές του στίβου βρίσκονται κάτω από ένα υπόστεγο, γεμάτο ποντίκια, σε μια χάλια κατάσταση όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα σωστής προπόνησης των αθλητών. Είναι άμεση ανάγκη να αλλάξει το χόρτο; Και οι ίδιοι οι προπονητές του ποδοσφαίρου αν ρωτηθούν απαντούν πως πρώτα πρέπει να γίνει το ταρτάν και μετά το χόρτο». Σε συνέντευξή της στο Samostoday η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και Άννη Ανδρεάδου είχε δηλώσει ότι τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες του χλοοτάπητα, επειδή τα χρήματα για να γίνουν εργασίες στο στίβο ήταν πάρα πολλά.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΟΠΠΟΝΑΣ η πληροφορία που βγήκε (ακολούθησε και έγγραφο), ήταν ότι το ΔΣ του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και η πρόεδρός του κα Άννη Ανδρεάδου, αποφάσισαν ομόφωνα τα χρήματα (250.000) να διατεθούν για τις ανάγκες του στίβου και φυσικά η απόφαση κοινοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες επίσης λένε ότι ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος συναντήθηκε και με τους ανθρώπους της ΕΠΣ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων) Σάμου και τους υποσχέθηκε ότι τα χρήματα θα διατεθούν για την αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα.
Πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Σάμου, προσωπικά είχα ρωτήσει τον Δήμαρχο Σάμου, πως πρόκειται να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα και τι πρόκειται να γίνει. Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι έχουν σταλεί 4 ώριμες μελέτες στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για ν’ αποφασίσει εκείνη, θέλοντας πιθανόν ν’ αποφύγει το πολιτικό κόστος.
Οι 4 μελέτες (φάκελοι) είναι οι παρακάτω:
1. Εκσυγχρονισμός Γηπέδου Σάμου (421.077 €).
2. Κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου Σάμου (298.808 €).
3. Αναβάθμιση και δημιουργία συνθηκών καταλληλότητας γηπέδου Κοντακαιϊκων (347.420 €).
4. Επισκευές κλειστού γυμναστηρίου Σάμου (370.000 €).
Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, o Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος είπε τα εξής για το συγκεκριμένο ποσό των 250.000€ που διατίθενται για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών Δημοτικού Σταδίου Σάμου.
 «Υπάρχει η πρόθεση να βοηθήσουμε και εμείς σ' ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο το ζούμε και εμείς ως πολίτες, έχοντας παιδιά και γνωρίζοντας την πραγματικότητα».

Μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις από τους ανθρώπους του στίβου, από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, η Aντιπεριφέρεια έλαβε ένα νέο έγγραφο από τον Δήμο Σάμου που αναφέρει ότι με τα χρήματα αυτά θα δοθεί προτεραιότητα στο στίβο.
«Εμείς θέλουμε να βρούμε μια λύση με την συνεργασία όλων, αυτά τα χρήματα τα οποία κόψαμε από άλλες δράσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, γιατί όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια δεν είναι υπεύθυνη με τον Καλλικράτη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις , ωστόσο θεωρήσαμε ότι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε με αυτό το ποσό.»
Συνεχίζοντας ο κ. Νίκος Κατρακάζος τόνισε πως το ποσό που χρειάζεται με βάση τις μελέτες του Δήμου Σάμου είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη ώστε  να γίνει μια προσπάθεια, σε  συνεννόηση με το Δήμο και τους φορείς του ποδοσφαίρου, να βρεθεί ένας κοινός τρόπος, να γίνουν οι πρώτες εργασίες.
Ο Δήμος Σάμου θα καταθέσει στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που αφορά στα γήπεδα της Σάμου, ενώ η Περιφέρεια θα κάνει προσπάθεια του χρόνου να βοηθήσει με περισσότερα χρήματα.
Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν σε κάποιο άλλο έργο της Περιφέρειας.
‘Όπως μας είπε ο κ. Νίκος Κατρακάζος ο ίδιος συνηγόρησε ώστε να δοθούν αυτά τα χρήματα στη συνολικότερη προσπάθεια για τα γήπεδα της Σάμου. Ανάλογες προσπάθειες έγιναν και για το γήπεδο των Ραχών, το γήπεδο του Διαγόρα που η γυναικεία ομάδα είχε ανέβει στην κατηγορία.
Κλείνοντας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είπε: «Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει κατανοητό από όλους, πως η Περιφέρεια μπήκε για να βοηθήσει, δεν έχει όμως καμία πρόθεση να βρει τον μπελά της στο τέλος».
Αλέξης Κομνηνός 

(Aναδημοσίευση από www.samostoday.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: