- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΚΝΕ τομέας Ικαρίας: Δελτίο Τύπου για το 5ο τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου της ΚΝΕ,με την συμμετοχή τοπικών ομάδων –με νέους αλλά και παλαίμαχους-, στο γήπεδο Ευδήλου Ικαρίας, την Κυριακή 26 Ιούνη,Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.Τους αγώνες παρακολούθησαν και ο δήμαρχος της Ικαρίας Στ.Σταμούλος καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης.

Εκ μέρους του Τ.Σ.της ΚΝΕ στην Ικαρία, η Ισμήνη Τσαπαλιάρη τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Η φτώχεια, η πείνα, η οικονομική ανισότητα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μετανάστευση, η υποχρεωτική εκτόπιση, οι περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία, είναι κρίσιμοι παράγοντες που οδηγούν στη χρήση ναρκωτικών. Αποτελούν όπλο του καπιταλιστικού συστήματος για να χειραγωγει και να υποτάσει συνειδήσεις…Η χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας διαμορφώνει και ανάλογη συνείδηση,τρόπο σκέψης και τρόπο ζωης. Προβάλει τη λογική “μπροστά σε ότι σε χαλάει, διάλεξε τη νάρκωση για να ξεχάσεις το πρόβλημα και όχι να το αντιμετωπίσεις,να το κοιτάξεις κατάματα και να το τσακίσεις…Δεν υπάρχουν σκληρές και μαλακές αιτίες,όπως δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά ναρκωτικά.Υπάρχουν μόνο ναρκωτικά…Παλεύομε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά,όχι με ελέυθερα τα ναρκωτικά.Οι συναρπαστικές στιγμές και οι συγκινήσεις βρίσκονται στην πραγματική ζωή, στο δρόμο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή του συστήματος που στηρίεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στην πάλη για μια κοινωνία παγματικής ελευθερίας,ζωής με δικαιώματα,για τον σοσιαλισμό…Καλούμε τους νέους να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής, να μπούν μαχητικά στον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, για την διεκδίκηση μιας κοινωνίας ελέυθερης από εξαρτήσεις και καταναγκασμούς».
Επόμενο ραντεβού στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στην Ικαρία,αλλά και στο Κεντρικό Φεστιβάλ την Παρασκεύη 11 Αυγούστου στο Μονοκάμπι.
Ικαρία,Ιούνης 2017








Δεν υπάρχουν σχόλια: