- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Γιάννης Χατζηνικολάου: Κουράστηκα να με κοροϊδεύουν από το 1989 για τον στίβο στο Δημοτικό Στάδιο Σάμου

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Cafe 102,4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Γιάννης Χατζηνικολάου, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής στίβου της Αναγέννησης Σάμου σχετικά με τις ανακοινώσεις της κας Άννης Ανδρεάδου, προέδρου ΔΟΠΠΟΝΑΣ για τα κονδύλια που θα διατεθούν για το Δημοτικό Στάδιο Σάμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου υπήρχε πρότερη γνώση διάθεσης των χρημάτων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες μέσω της τοπικής επιτροπής Χίου –Σάμου για να γίνουν έργα για τον κλασικό αθλητισμό.

«Έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση πως θα δοθούν πάλι χρήματα για έναν χλοοτάπητα αμφιβόλου κατηγορίας. Προφανώς για λόγους ψηφοθηρικούς, έτσι σκέφτονται εδώ και χρόνια και μάλλον πως γι αυτό το σκοπό έγινε πάλι αυτό. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, θα αγωνιζόμαστε, έχουμε παιδιά στην Εθνική ομάδα, έχουμε πάρα πολλά παιδιά στις ακαδημίες, στα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Ο κλασικός αθλητισμός έχει τελειώσει εδώ και χρόνια και με πολύ κόπο και αγωνία προσπαθούμε να βγάλουμε κάποιο αθλητή».

Αυτό που ζητάμε, όπως είπε ο κ. Χατζηνικολάου είναι να ξεκινήσει σωστά και όμορφα το έργο, να φτιαχτούν οι γύρω χώροι και μετά το κέντρο για να μην χαλάσει. Η φθορά έρχεται από γύρω γύρω, με πέτρες, άμμο, σκουπίδια και παρόλο τις φορές που ξαναφτιάχτηκε το γήπεδο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει και άλλη αναμονή.

Σε συνάντηση του κ. Γιάννη Χατζηνικολάου με τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο του δόθηκε ένας φάκελος όπου μέσα βρισκόταν επιστολή με τις ανησυχίες του Δημάρχου και τις ευχαριστίες για τον ίδιο (κ. Χατζηνικολάου), τους αθλητές και την δουλειά που γίνεται, ως άνθρωπος ο Δήμαρχος αναγνωρίζει την προσπάθεια, με ακλόνητη πίστη για ένα στάδιο που θα ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες των δημοτών και ειδικότερα της νεολαίας. Ο Δήμος Σάμου έχει προτείνει στην πολιτεία τα απαραίτητα έργα, εκπόνηση των κατάλληλων μελετών και δέσμευση για την πρόοδο και την αποκατάσταση των γηπέδων.

Όμως, όπως είπε ο κ, Χατζηνικολάου «όλα αυτά τα χρόνια έχω διαβάσει προσωπικά ένα σωρό μελέτες, έχω δει μελέτες για το στάδιο, μέχρι και μακέτα, έχω κουραστεί και βαρεθεί από μελέτες και κοροϊδία ένα σωρό. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε ανικανότητα των Δημάρχων και γενικά των τοπικών αρχών. Φταίνε όλοι, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι, που δεν έχουν φτιάξει ένα στάδιο, ούτε θα φτιάξουν ποτέ γιατί μιλάμε για ανικανότητα. Φτιάχνουν κομμάτια, μπαλώματα, εμένα αυτά δεν μου χρυσώνουν το χάπι. Η μελέτη έχει γίνει αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα και άλλης αναμονής για το πότε θα εγκριθεί από το κράτος και αν θα εγκριθεί για να γίνει κάτι».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηνικολάου υπάρχει μια «ρατσιστική» αντιμετώπιση προς τους αθλητές του στίβου. Όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν τα γραφεία τους, τα αποδυτήρια, τα πλυντήρια, τα ντουλαπάκια τους, ενώ οι αθλητές του στίβου βρίσκονται κάτω από ένα υπόστεγο, γεμάτο ποντίκια, σε μια χάλια κατάσταση όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα σωστής προπόνησης των αθλητών. Είναι άμεση ανάγκη να αλλάξει το χόρτο; Και οι ίδιοι οι προπονητές του ποδοσφαίρου αν ρωτηθούν απαντούν πως πρώτα πρέπει να γίνει το ταρτάν και μετά το χόρτο».

Η ενασχόληση του κ. Χατζηνικολάου από το 1989 με αυτά τα θέματα (της μη υλοποίησης των υποδομών του στίβου), του έχει φέρει κούραση, και συνεχίζει να λέει "οι ίδιοι οι αθλητές που ασχολούνται με το άθλημα κάνουν προσωπική προσπάθεια χρόνων για να φέρνουν τα καλά αποτελέσματα, έχουν αρρώστια με τον αθλητισμό και όλοι προσπαθούν να προσφέρουν για τη νεολαία. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα αναπτυχθεί το άθλημα. Το στάδιο αφορά όλους τους πολίτες, θα είναι ανάπτυξη για τον τόπο με το να γίνει σιγά σιγά ένα σωστό έργο. Πως μοιράζονται τα χρήματα, βάση πόσων παίζουν ποδόσφαιρο, πόσοι στίβο; Άρα για να πάρουμε ψήφους θα φτιάξουμε το χόρτο. Έτσι σκέφτηκαν, λυπάμαι πάρα πολύ για τη σκέψη τους αυτή. Η μελέτη λέει πως χρειάζονται 400.000 ευρώ για να φτιαχτεί το ταρτάν, κάτι που είναι υπερβολικό".

«Η Σάμος έχει ένα σωρό ταλέντα από δρομείς αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν γιατί δεν έχουν χώρο να κάνουν τις προπονήσεις τους. Θα μαζέψω γονείς και αθλητές παλιούς και νέους για συμπαράσταση και θα κάνω κινητοποιήσεις ώστε να μας υποδείξουν που θα γίνονται οι προπονήσεις», κατέληξε με αγανακτισμένη φωνή ο κ. Γιάννης Χατζηνικολάου.
Αλέξης Κομνηνός 
(Πηγή www.samostoday.gr)




Δεν υπάρχουν σχόλια: