- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Α.Ε. Καρλόβασι: Κραυγή αγωνίας για το Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου.

Με έγγραφο που κατέθεσε από 13 Φεβρουαρίου 2017 προς όλους τους αρμόδιους η ΑΕ Καρλοβάσου εκφράζει κραυγή αγωνίας για την κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Καρλοβάσου και ζητά να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα παρευρίσκονται και οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να βρεθεί το συντομότερο η καλύτερη λύση, πριν η κατάσταση γίνει μη αντιστρέψιμη.

Αναλυτικά το έγγραφο



Α.Ε.ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ                                     Έδρα   : ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ                
Έτος Ίδρυσης 1929                                   Διεύθ. :ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ
                                                                     Τηλέφ.:6989165683
    Αρ.Πρωτ.:14                                          Καρλόβασι,13 Φεβ.2017

ΠΡΟΣ : Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ
ΚΟΙΝ. :κ.Δήμαρχο Σάμου,κ.Πρόεδρο Δημ.Συμβουλίου,
             κ.Αντιδήμαρχο Καρλοβάσου, Δημοτικές Παρατάξεις                         
             (υπόψη κ.κ.Θάνου,Τζίχα,Χατζηχριστοδούλου,Κοζώνη,Σίμου),
             ΑΨΕΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, Σχολή Θετικών Επιστημών, κ.Πρόεδρο
             Διοικούσας  Επιτροπής Δημοτικού Σταδίου   
ΕΝΗΜ.:κ.Βουλευτή Σάμου

ΘΕΜΑ :Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου.
            1.Είμαστε ένα ερασιτεχνικό Σωματείο,που για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του και να εξασφαλίσει τη λειτουργία του, χρειάζεται χώρους για να προπονείται και να αγωνίζεται. Ενημερώνουμε ότι σήμερα λειτουργούμε επτά τμήματα Καλαθοσφαίρισης, που εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο τρόπο στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρλοβάσου και τέσσερα τμήματα Ποδοσφαίρου, που αντιμετωπίζουν πλείστα όσα προβλήματα αθλητικού χώρου και αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπα στο μέλλον με ακόμη περισσότερα.

             2.Κρίνεται απαραίτητο να σημειώσουμε τα εξής:
               α.Τμήμα Ανδρών.-Εκπροσωπεί την πόλη του Καρλοβάσου στο τοπικό κι ενίοτε στο Εθνικό Πρωτάθλημα κι επωμίζεται μία μακρόχρονη κι ένδοξη Ιστορία, γιατί το Καρλοβασίτικο Ποδόσφαιρο πρωταγωνιστεί  και πρωτεύει διαχρονικά.
                β.Τμήμα Υποδομών.-Ενσωματώνει παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και αποτελεί τον προ-θάλαμο για τη στελέχωση της Ομάδας των Ανδρών.Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ασχολη-θούν σοβαρά με τον αθλητισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε μία ηλικία μάλιστα,  που μπορεί να σημαδέψει θετικά ή αρνητικά την υπόλοιπη ζωή τους. Συμμετέχει στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σάμου κι έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία, ενώ διεκδικεί με αξιώσεις το τρίτο.
                 γ.Τμήματα Ακαδημιών.- Περιλαμβάνουν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών,που διδάσκο- νται τα βασικά του αθλήματος, κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά και να συνεργάζονται,εθίζονται στην αγωνιστικότητα με φάρο το «ευ αγωνίζεσθαι» και προετοι-μάζονται να γίνουν ενημερωμένοι και υγιείς φίλαθλοι. Τελούν υπό την εποπτεία και προστα-σία της ΟΠΑΠ ΑΕ (μία από τις 126 Ακαδημίες πανελλαδικά),που σημαίνει πλήρη ασφάλιση των παιδιών,χορηγία υλικού και παιδιατρική ενημέρωση-υποστήριξη. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ύπαρξης των κατάλληλων χώρων εξάσκησης, γύμνασης και διεξαγωγής αγώνων. Να προσθέσουμε ότι αποτελούν την κυριότερη σταθερή πηγή εσόδων του Σωματείου και το φυτώριο, που εγγυάται τη συνέχεια και την ύπαρξή του.
             3.Όλα τα τμήματά μας χρησιμοποιούν το Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου κι επιβαρύνουν τον αγωνιστικό του χώρο με 20 ώρες προπονήσεων την εβδομάδα, που είναι οι ελάχιστες για την καλή αγωνιστική τους κατάσταση. Πέρα από εμάς το Στάδιο χρησιμοποιείται από την Ομάδα του Πανεπιστημίου (6 ώρες προπονήσεων)κι ελάχιστες φορές από τον ΑΨΕΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑ, που αν προαχθεί, κάτι πολύ πιθανό, στη Γ’Εθνική θα προπονείται σε αυτό τουλάχιστον 8 ώρες εβδομαδιαία. Να υπενθυμίσουμε ότι στο Στάδιο αγωνίζεται κατά προτεραιότητα και η Ομάδα Γυναικών του ΔΙΑΓΟΡΑ ΡΑΧΩΝ, που παίζει και αυτή στην αντίστοιχη  Γ’ Εθνική.
             4.Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο αγωνιστικός χώρος του Σταδίου βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και η βελτίωσή του εξαρτάται από κονδύλια που δεν υπάρχουν και συνυπολογίσουμε τις ώρες χρήσης του, συμπεραίνουμε ότι είναι αδύνατο τόσες ομάδες να προπονούνται και να αγωνίζονται σε αυτόν. Ακόμη και αν βελτιωθεί (ανακαίνιση ή κάποια επισταμένη συντήρηση) ούτε τον όγκο των προπονήσεων χρονικά χωράει και ούτε μία τέτοια τεράστια καταπόνηση αντέχει. Καταλήγουμε έτσι στο συμπέρασμα ότι,η ύπαρξη ενός βοηθητικού χώρου προπονήσεων είναι απολύτως αναγκαία.
             5.Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη μας όλα τα παραπάνω,προτείνουμε:
               α. Ο Δήμος να μισθώσει τον παρακείμενο στο Στάδιο χώρο 8Χ8, ώστε οι προπονήσεις των τμημάτων μας και της Ομάδας του Πανεπιστημίου να γίνονται εκεί.Η εποπτεία του συγκεκριμένου χώρου να ανατεθεί, όπως είναι φυσικό, στη Διοικούσα Επιτροπή Δημοτικού Σταδίου, την ευταξία και τη συντήρηση όμως να αναλάβουν οι Ομάδες που τον χρησιμοποιούν.
                β.Να επισπευθούν οι διαδικασίες στρώσης του γηπέδου Κοντακέικων με πλαστικό τάπητα, ώστε όλα τα τμήματα του ΑΨΕΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑ να γυμνάζονται στον φυσικό τους χώρο.
                γ. Ο αγωνιστικός χώρος του Σταδίου να χρησιμοποιείται για τους αγώνες κι ελάχιστα για προπονήσεις, που θα ακολουθούν έναν σαφή και αυστηρό προγραμματισμό. Αυτό ανεξάρτητα από τη ριζική ανακαίνισή του ή την όποια συντήρησή του.
             6.Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και, κατά τη γνώμη μας, υπερβαίνει τις διοικητικές και οικονομικές αρμοδιότητες και δυνατότητες του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ, παρακαλούμε, με μέριμνά του, να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα παρευρίσκονται και οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να βρεθεί το συντομότερο η καλύτερη λύση και πριν η κατάσταση γίνει μη αντιστρέψιμη. Είμαστε σίγουροι ότι θα εισακουσθούμε και το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Καρλόβασι δεν θα διακυβευθεί.
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΣΚΟΡΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                 ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ       

Δεν υπάρχουν σχόλια: