- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Οι τρεις κατηγορίες στη σχέση των Ενώσεων με τους Συνδέσμους

( αναδημοσίευση  από Soccerplus.gr )
Aίσθηση στο χώρο των Συνδέσμων Διαιτητών δημιούργησε το θέμα του Soccerplus, περί της διάτρητης απόφασης της ΕΠΟ, βάσει της οποίας εισπράττονται τα τελευταία χρόνια από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων τα ποσοστά από τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας.
Όπως προκύπτει, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις κατηγορίες, όσον αφορά τις σχέσεις Ενώσεων και Συνδέσμων. Σε κάποιες περιπτώσεις οι δύο πλευρές με αφορμή τα ποσοστά έχουν οδηγηθεί στα πολιτικά δικαστήρια, ενώ η ΟΔΠΕ έχει καταθέσει, για τον ίδιο λόγο και όχι μόνο αγωγή κατά της ΕΠΟ.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Ενώσεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τους Συνδέσμους, τους έχουν αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες, δυνάμει των όποιων αποφάσεων της ΕΠΟ και εισπράττουν όλα τα ποσοστά από τις διαιτησίες, των διαιτητών και παρατηρητών που είναι «μέλη» τους.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι Ενώσεις οι οποίες έχουν έρθει σε συμφωνία με τους Συνδέσμους, μοιράζονται ή έχουν συμφωνήσει στην καταβολή και κατανομή των ποσοστών και συνυπάρχουν, τηρουμένων των αναλογιών, αρμονικά.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι Ενώσεις οι οποίες παρότι είχαν, λόγω των επιλογών των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ, τη δυνατότητα να "διαλύσουν" τους Συνδέσμους Διαιτητών και να τους αφαιρέσουν ποσοστά και αρμοδιότητες δεν το έπραξαν. Αντιθέτως, δεν άσκησαν κανένα «κυριαρχικό δικαιώμα» και άφησαν τα πράγματα να παραμείνουν ως είχαν, αγνοώντας τις βουλές των διοικήσεων της ΕΠΟ.

Μία Ένωση, η οποία ανήκει στην τρίτη κατηγορία είναι αυτή της ΕΠΣ Μακεδονίας, ο πρόεδρος της οποίας, Ευ. Γραμμένος, είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος απολαμβάνει αυτήν τη στιγμή τη στήριξη της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: