- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΕ Καρλόβασι και το άρθρο 11 του ΠΚ/ΕΠΟ

Μετά τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε αυτό το τριήμερο(κοπή πίτας Διαιτητών, Ιωνικού και δικής μας), αναγκαζόμαστε με λύπη μας να επιστρέψουμε στη σκληρή πραγματικότητα που δεν λέει να γίνει,τουλάχιστον,υποφερτή και να πάψουμε να τρελαινόμαστε! Τι έγινε πάλι; Διαβάστε και τα συμπεράσματά σας βγάλετε.
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου,ο διαιτητής του αγώνα μεταξύ ΑΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ-ΑΨΕΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ δίκαια σημείωσε στο ΦΑ αξιωματούχο του Σωματείου μας,ο οποίος μαζί με παρακα-θήμενους θεατές τον εξύβρισαν από την ΕΞΕΔΡΑ.Η ΑΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ καταδικάζει τέτοιες συμ-περιφορές,σημειώνουμε όμως ότι η εξύβριση προήλθε από την ΕΞΕΔΡΑ και αυτό έχει τεράστια σημασία.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ,με βάση το ΦΑ,όπου καθαρά φαίνεται πως η εξύβριση ήλθε από την ΕΞΕΔΡΑ, κάλεσε Σωματείο και αξιωματούχο σε έγγραφη απολογία, για παράβαση που στηρίζεται στο άρθρο 11 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Το συγκεκριμένο όμως άρθρο αναφέρει:
Παρ.1.-Κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, κατά την διάρκεια των αγώνων.
Παρ.2.-Ο αξιωματούχος ομάδας με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, που διαπράττει τα αδικήματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις β,γ,δ,ε,στ,ζ,η της παρ.1 του άρθρου 10, τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1000-12000 ευρώ(στα τοπικά 50-600ευ) και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο από 15 ημέρες μέχρι 5 μήνες.
Διαβάζοντας τα παραπάνω και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι, παραβάσεις για το Σωματείο και τον αξιωματούχο δεν στοιχειοθετούνται. Πάνω σε αυτή τη μη στοιχειοθέτηση στηρίξαμε τις έγγραφες απολογίες μας και φυσικά περιμέναμε την απαλλαγή μας. Φαίνεται όμως ότι τα ελληνικά μας είναι λειψά και η κρίση μας αδύνατη! Γιατί τελικά τιμωρηθήκαμε με χρηματική ποινή, το μεν Σωματείο σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ.1&2 και ο αξιωματούχος σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ.2. Τρελαίνεσαι ή όχι;
Επειδή λοιπόν η ένσταση κοστίζει πολλά περισσότερα από το πρόστιμο, που δεν επιστρέφονται ακόμη και αν δικαιωθείς, παίρνω την ευθύνη να δημοσιοποιήσω το γεγονός με την ελπίδα ότι στο μέλλον οι αρμόδιοι θα είναι πιο προσεχτικοί. Αν δεν το κάνουν, τότε καληνύχτα σε όλους μας και «εις άλλα με υγείαν»!
Γιάννης Γρηγορακάκης
Γ. Γραμ. της ΑΕ Καρλόβασι

Δεν υπάρχουν σχόλια: