- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

O Γρηγορακάκης απαντά στον Παντερλή: Λάθος ο κ.Παντερλής Κρίμα!

Αγαπητέ κ.Οικονόμου
Σπεύδω να απαντήσω στον κ. Παντερλή, ο οποίος μας κατηγορεί για κομματικά περί τον αθλητισμό παιχνίδια. Το κάνω, όχι ως ΣΑΜΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ , στα όργανα της οποίας θα δώσω λόγο μετά, αλλά ως Γιάννης Γρηγορακάκης, γιατί το θέμα δεν μπορεί να σέρνεται και οι δημότες άλλα να καταλαβαίνουν, κατάλληλα αποπροσανατολιζόμενοι .

Είμαι ο εκτελεστικός συντονιστής της κίνησης κι εγώ έγραψα το επίμαχο Δελτίο Τύπου-και όχι άρθρο- που ψέγει τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ, μια και, σχετικός με τα αθλητικά δρώμενα, καθημερινά σχεδόν με το αντικείμενο ασχολούμαι. Με συνεχή παρουσία σε αθλητικές δραστηριότητες κι εκδηλώσεις που γίνονται στο νησί. Αφού και αθλητής, υψηλών επιδόσεων, υπήρξα, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής διετέλεσα και ως μέλος της εθνικής ομάδας ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες συμμετείχα. Επιπλέον, κάποτε ως διοικητικός παράγοντας πρόσθεσα κι εγώ ένα λιθαράκι, ώστε η μπασκετική ομάδα του ΑΟ Παπάγου από ερασιτεχνική να μετατραπεί σε ΚΑΕ και να διαπρέψει επί σειρά ετών στην Α1 Κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα ως εξωδιοικητικός παράγοντας με την Α.Ε. Καρλοβάσου και πρόσφατα εκλέχτηκα μέλος του ΔΣ της, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Ειδικού Γραμματέα. Επομένως διάθεση, έμπνευση και όραμα έχω και τουλάχιστον όση γνώση διαθέτει ο κ. Παντερλής διαθέτω. Στο προκείμενο τώρα!

Μας κατηγορεί ο κ. Παντερλής ότι στο ΔΤ(και όχι όπως είπαμε άρθρο) χρησιμοποιούμε κά- ποιες προσωπικές του προτάσεις και ιδέες, που αφορούν τον σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλητισμού στη Σάμο, για να κρίνουμε τη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ, με τον οποίο, όπως λέει(άρα κάποιος του είπε)έχουμε κάποια αντιπαράθεση. Έλεος πια με την παραπληροφόρηση και την ιδεολογική αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Για να δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Αν κάποιος αντιπαραβάλει τα δύο κείμενα, θα διαπιστώσει πως πράγματι και στα δύο γίνε-ται αναφορά στον ευκταίο συντονισμό του σχολικού, μαζικού και σωματειακού αθλητισμού και πως αμφότερα συμπεραίνουν ότι αυτό είναι το ιδανικό (κατά Παντερλή) και το υγιές για εμάς. Πουθενά αλλού τα δύο κείμενα δεν τέμνονται ούτε εφάπτονται. Λοιπόν για να εξηγού-μαστε μια για πάντα:

*Η ανάπτυξη ενός καλά οργανωμένου και συντονισμένου σχολικού, μαζικού και συλλογικού ή σωματειακού αθλητισμού είναι ιδέα, αξία και όραμα αριστερής απόκλισης, τα οποία εμείς υπηρετούμε και δεν είμαστε διατεθιμένοι να τα χαρίσουμε σε κανένα. Ατόφια η πρόταση περιλαμβάνεται από το 2014 στο πρόγραμμά μας και αποτελεί τον φάρο της δικής μου θεματικής περί τον αθλητισμό ομάδας. Τελεία και παύλα!

*Ως δημοτική παράταξη έχουμε την υποχρέωση και το δικαίωμα να κρίνουμε και να κατα- κρίνουμε τη δημοτική αρχή, όταν εμείς θεωρούμε ότι κάτι πάει στραβά. Και όπως ο ίδιος ο κ.Παντερλής παραδέχεται, στον αθλητισμό της Σάμου όλα στραβά πηγαίνουν. Όμως εμείς δεν μπορούμε τον Δήμο να κρίνουμε γιατί κάποια προηγούμενα με τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ έχουμε. Οι παρατάξεις λοιπόν του δήμου(των δημοτών) να το βουλώσουν, αφού με τον αθλητισμό είχαν κι έχουν γραφειοκρατική, διοικητική και κομματική σχέση και να ασχολήθούν οι άνθ-ρωποι που συνδέθηκαν με τον αθλητισμό γιατί ήθελαν να συμβάλουν θετικά και να δημι-ουργήσουν. Όπως ας πούμε ο κ. Παντερλής! Ο οποίος όμως δεν μας διευκρινίζει:

-Αν ψευδολογούμε όταν λέμε πως το στάδιο της πρωτεύουσας είναι σε άθλια κατάσταση. -Αν λαϊκίζουμε όταν αναφερόμαστε στην πλημμελή συντήρηση του σταδίου του Καρλοβάσου ή στην ένοχη σιωπή που καλύπτει τη μη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

-Αν υπερβάλουμε όταν καταγγέλουμε την αυθαιρεσία των υπεύθυνων του σταδίου Καρλο-βάσου. Γνωρίζει άραγε ο κ.Παντερλής ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες του νησιού έβρισκαν θεόκλειστο το στάδιο για δύο ημέρες,επειδή ο φύλακας(!)έτσι αποφάσισε και το ξανάνοιξε όταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ επενέβη;

Και για να τελειώνουμε! Εμείς αντιπαράθεση με τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ δεν έχουμε και στο ΔΤ τον καλούμε να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεφύγουμε από τη μίζερη κατάσταση που τώρα επικρατεί. Καλούμε και τον κ. Παντερλή να κοινωνήσει τις ιδέες του σε σωματεία και δημοτικές παρατάξεις και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε! Τα μόνα που χρειαζόμαστε είναι μια σταλιά ντροπή, κάμποση αξιοπρέπεια, ενότητα, καλή οργάνωση και σκληρή δουλειά! Εδώ είμαστε και περιμένουμε!

Παρακαλώ κ. Οικονόμου για την ανάρτηση του παρόντος ώστε κάποιος ουδέτερος τρίτος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Θα παρακαλούσα επίσης, το παρόν να τύχει της ίδιας μεταχείρισης με αυτό του κ.Παντερλή.
Ευχαριστώ  Γιάννης Γρηγορακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: