- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Κε. Γρηγορακάκη είναι άρθρο και όχι Δελτίο Τύπου. Ο Αθλητισμός δεν υπάρχει στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής

Παντερλής Τάκης  Σάμος 02-07-2016
Αγαπητέ κ. Γρηγορακάκη
Διάβασα με προσοχή το σχόλιό σας της 01- 07-2016 και με εντυπωσιάσατε διότι αναλαμβάνετε την ευθύνη προσωπικά του άρθρου ( και όχι Δελτίου Τύπου) της Δημοτικής Παράταξης « ΣΑΜΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ανατροπής & Δημιουργίας» . Δεν έχει καμία σημασία εάν το έχετε γράψει εσείς, κάποιος θα το έγραφε , σημασία έχει ότι δημοσιεύθηκε με τα σύμβολα και επωνυμία της παράταξής σας.

Τώρα θα σας απαντήσω σε μία μία τις παρατηρήσεις σας , που σε άλλο χρόνο και τόπο δεν θα το έκανα. Καλό νομίζω εδώ θα είναι να γίνονται τέτοιες συζητήσεις να σπάει και λίγο αυτή η εσωστρέφεια της Σαμιακής κοινωνίας.
Ως εκτελεστικός συντονιστής της κίνησης «ΣΑΜΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» θα πρέπει κάποια στιγμή να αναθεωρήσετε και να εκσυγχρονίσετε τις γνώσεις σας για το τι είναι Δελτίο Τύπου και τι άρθρο. Τα παρακάτω στοιχεία ενδεχομένως να σας βοηθήσουν.
Ένα δελτίο τύπου προσφέρει πάντα και μόνο είδηση που αφορά τον φορέα ο οποίος το εκδίδει. Πρέπει να είναι σύντομο και σαφέστατο και να μην υπερβαίνει ενίοτε τη μισή σελίδα ενός Α4. Να μην δημιουργεί ερωτηματικά. Να είναι ουσιώδες.
Στο πάνω μέρος με κεφαλαία να αναγράφεται η φράση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ώστε να είναι γνωστή η ταυτότητα του κειμένου που ακολουθεί και να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις. Το άρθρο λοιπόν της «ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» στις 07-06-2016 στο radiocafe δεν έχει καμία σχέση με Δελτίο Τύπου αφού εκεί η παράταξή σας και εσείς προσωπικά που είσαστε ο συντάκτης κάνετε καταγγελία, διαπιστώσεις , αθλητική θεωρία με μερικό σχεδιασμό ανάπτυξης αθλητισμού και προτάσεις. Λίγο απ’όλα.
Βέβαια αφού νοιώθετε την ανάγκη , θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα προσωπικά αλλά να είσαστε σίγουρος και όλοι οι Σάμιοι πολίτες εάν κάποια στιγμή καταθέτατε ως παράταξη ένα πλήρη σχεδιασμό αθλητικής ανάπτυξης στο νησί με την πρόθεση και δέσμευση όταν έρθετε στην εξουσία να υλοποιήσετε.
Κε Γρηγορακάκη με τον υπ΄αριθμ΄39010/19-11-2016 αριθμό πρωτ. Του Δήμου Βαθέως Σάμου και κατόπιν αιτήματος των τότε Δημοτικών υπευθύνων υπέβαλα πλήρη αθλητικό σχεδιασμό με τίτλο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» όπως έχω κάνει σε άλλους Δήμους της χώρας (π.χ. Νάξος 1999 κ.ά) όπου μεταξύ άλλων αναφέρομαι στις τρείς μορφές αθλητισμού Σχολικό-Μαζικό-Σωματειακό. Μπορείτε να το διαπιστώσετε διαβάζοντας την εργασία η οποία δημοσιεύτηκε στις 21/12/2013 στο SAMOSSPORT .
Τα αναγραφόμενα στην εργασία μου τα έχω υλοποιήσει αναλογικά σε μεγάλους Δήμους από την δεκαετία του 1990.
Θέλω να πώ ότι η πρόταση της παράταξής σας το 2014 για τον Σχολικό – Μαζικό- Σωματειακό αθλητισμό έρχετε καθυστερημένα χρονικά και δεν είναι όπως αναφέρετε αποκλειστική ιδέα , αξία και όραμα της αριστεράς , εφ’όσον τρείς δεκαετίες πριν ήταν θεμελιώδης αρχή ίδρυσης των Δημοτικών Αθλητικών Οργανισμών και αναγράφεται σε όλα τα καταστατικά ίδρυσης των ανωτέρω νομικών προσώπων ( είμαι σίγουρος και του ΔΟΠΠΟΝΑΣ) και είναι σκοπός της λειτουργίας τους. Απλώς και η αριστερά συμφωνεί και θέλει να υλοποιήσει τέτοια προγράμματα που είναι «Αθλητισμός για όλους» . Και καλά κάνει.
Ως Δημοτική παράταξη και βέβαια έχετε την υποχρέωση όπως γράφετε να κρίνετε και να ελέγξετε την Δημοτική Αρχή. Άλλωστε για να απαντήσω στον υπαινιγμό σας αυτό έχω πράξει και εγώ καλοπροαίρετα πάντα ως πολίτης με άρθρο μου στις 25-06-2016 πριν λίγες μέρες
δηλαδή στο SAMOSSPORT με τίτλο « Συγχαρητήρια αλλά δυστυχώς στη Σάμο, ο Αθλητισμός για τον Δήμο αποτελεί εφιάλτη» Διαβάστε το, θα καταλάβετε ότι δεν έχω και δεν με ενδιαφέρει πιστέψτε με να έχω καμία κομματική σκοπιμότητα.
Όσον αφορά την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων από την στιγμή όπου ο Δήμος δεν ψηφίζει Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας για να μπορέσει να οργανωθεί Διοικητικά να μην περιμένετε τίποτα . Ο Αθλητισμός δεν υπάρχει στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.
Όπως βέβαια δεν υπήρξε ποτέ γι αυτό άλλωστε κατά τον ΓΓΑ που πρόσφατα μας επισκέφθηκε είμαστε ο τελευταίος Δήμος στη Χώρα μας σε υποδομές.
Θα διαφωνήσω με το σκεπτικό σας ότι δεν έχετε αντιπαράθεση με τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ , νομίζω αυτήν εκδηλώνετε μέσω του άρθρου σας τις 7-6-2016 και καλά κάνετε αλλιώς συμφωνείτε με την πολιτική του . Την ανύπαρκτη.
Κε Γρηγορακάκη πιστεύω στη συνεργασία η οποία εδώ στη Σάμο είναι είδος υπό εξαφάνιση και ιδιαίτερα μεταξύ των Σωματείων αλλά και των πολιτών οι οποίοι έχουν δικαίωμα στην άθληση. Αποτέλεσμα οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές να μη δέχονται την πίεση που πρέπει για να προχωρήσουν αναγκαστικά σε υλοποίηση αθλητικών προγραμμάτων για όλους. Σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη ο μέσος όρος άθλησης των πολιτών είναι 40-60%. Στην υπόλοιπη Ελλάδα 5-6%. Στη Σάμο 0%.
Αφού σας συγχαρώ για το βιογραφικό σας και την πρόσφατη εκλογή σας στη θέση του Ειδικού Γραμματέα στο σωματείο του Καρλοβάσου, …………δεν πρόκειται να επανέλθω επί του συγκεκριμένου θέματος .
Γεια σας
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΠΑΝΤΕΡΛΗΣ ΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: