- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Νίκος Βακάλης πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου : «Οι εκλογές έχουν κριθεί»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τις εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβριο ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου Νίκος Βακάλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ράδιο Αλήθεια Χίου. Ανέφερε ότι προβλέπει ότι ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης τελικά δεν θα θέσει υποψηφιότητα.
Κατηγορεί την ΕΠΟ ότι προχώρησε σε αντικαταστατική διαδικασία σχετικά με την αλλαγή των ομίλων των μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Σάμου που έγιναν στις 8 Φεβρουαρίου 2016 στον ραδιοσταθμό της Χίου:

Ερώτηση: Σχετικά με την απόφαση της ΕΠΟ να αλλάξει τους ομίλους στα μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής και να μπούνε τα Δωδεκάνησα στον 10ο όμιλο, τι ακριβώς έγινε?«Είναι μια τελείως αντικαταστατική διαδικασία. Απλά έγινε με το έτσι θέλω του Προέδρου. Ζητήσαμε διαβάσαμε τα πρακτικά, πουθενά δεν διαπιστώσαμε ότι υπήρχε απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ώστε να διαμορφωθεί ο όμιλος, έτσι όπως έγινε. Δεν διαπιστώνεται από πουθενά. Όπως εμείς τηρούμε τα καταστατικά τους κανονισμούς έτσι και η ΕΠΟ πρέπει να τηρεί αυτά που έχει αποφασίσει. Δεν μας κάλεσαν να το συζητήσουμε καν. Πληροφορηθήκαμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ πήγε στην Ρόδο και κόλλησε και εκεί πέρα η αλλαγή των ομίλων.

Καλά κάνει η Δωδεκάνησος και το κυνήγησε το θέμα, έχει δίκιο σε αυτό που ζητούσε. Βρεθήκαμε όμως προ τελεσμένων γεγονότων για ευνόητους λόγους και αυτό μας ενόχλησε».

Ερώτηση: Εσείς δεν πήρατε τις 4000 ευρώ που πήραν κάποιες Ενώσεις?
«Όχι. Δεν πρόκειται να τα πάρουμε από την πληροφόρηση που έχω. Ότι το πληροφορηθήκαμε το μάθαμε τυχαία ότι η ΕΠΟ έχει δώσει χρήματα. Τα χρήματα πήγαν σε φίλα προσκείμενες ενώσεις της ΕΠΟ και όχι σε αυτές που έχουν αντιπολιτευτικό λόγο».

Ερώτηση: Εσάς τι σας χωρίζει με την ΕΠΟ?
«Αυτά τα πράγματα που γίνονται τώρα δεν γινόντουσαν ποτέ και από κανέναν πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ. Η επιχορήγηση μέχρι τώρα ήταν κάτι ιερό. Και κανείς δεν τόλμησε να βάλει χέρι σε αυτόν τον θεσμό. Κάθε χρόνο και παρόλες τις οικονομικές στενότητες η ΕΠΟ κατένειμε ένα ποσό στις Ενώσεις, άλλες φορές περισσότερο άλλες λιγότερο, το οποίο ποσό ήταν παγιωμένο η κίνηση αυτή εννοώ. Παλαιότερα παίρναμε περισσότερα τώρα λιγότερα. Ήρθε τώρα ο κ. Γκιρτζίκης να βάλει χέρι και σε αυτό. Αλλά δεν θα του περάσει. Όλα αυτά γίνονται για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ. Θέλετε να σας πω για τις εκλογές της ΕΠΟ θα σας πω. Έχει ξεκινήσει ήδη η προεκλογική περίοδος στην ΕΠΟ».

Ερώτηση: Για τις εκλογές της ΕΠΟ, είστε από τις λίγες Ενώσεις που αντιδράτε στην ΕΠΟ?
«Δεν είμαστε μόνο τόσο λίγες Ενώσεις. Αυτό θα φανεί πάρα πολύ σύντομα. Η κάθε Ένωση για τους δικούς της λόγους δεν θέλει να εκτεθεί ακόμη, να κάνει αντιπολίτευση. Ο Καθένας το σκέφτεται σύμφωνα με αυτά που ενεργεί σωστό».

Ερώτηση: Υπάρχουν κάποια θέματα που θα μπορούσε να κάνει η ΕΠΟ για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεν κάνει?
«Υπάρχουν αλλά εδώ και παρά πολλά χρόνια, αυτή την φράση ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι τελευταίο στην ατζέντα. Το κυρίαρχο είναι η διαιτησία στην Σούπερ Λίγκ».

Ερώτηση: Για τα υπέρογκα ποσά διαιτησίας που πληρώνουν οι νησιωτικές ομάδες στην Γ΄ Εθνική?
«Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι διαιτητές. Δεν βγάζουν αυτοί το εξοδολόγιο. Βγαίνει από κάπου αλλού, από την Ομοσπονδία. Υπάρχουν παρά πολύ τρόποι, να γίνει αυτό να μαζευτεί αλλά εξυπηρετούνται και εκεί συμφέροντα. Το ζούμε αυτό και στους αγώνες κατάταξης στα μπαράζ, με το τι πληρώνουν οι ομάδες για την διαιτησία. Να πω και κάτι, παρόλο ότι οι σχέσεις μου αυτή την στιγμή, δεν είναι τόσο καλές, ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΠΟ (εννοεί τον Γ. Σαρρή) σε κάποιους αγώνες κατάταξης μπαράζ για άνοδο στην Γ΄ Εθνική, πριν δυο χρόνια, είχε ενεργήσει στις ομάδες των νησιών για το εξοδολόγιο αυτό επιβαρύνονταν η ΕΠΟ, σε ότι αφορά την μετακίνηση. Οι διαιτητές έπαιρναν μόνο την αμοιβή για τον αγώνα. Τρόποι υπάρχουν απλά δεν τους νοιάζει».
Ερώτηση: Άλλα πράγματα μπορεί να κάνει η ΕΠΟ πχ για τις μεικτές?
«Οι μεικτές το πρωτάθλημα που γίνεται, η ΕΠΟ το βλέπει μια καθαρά τυπική διαδικασία και υποχρέωση απέναντι στην χρηματοδότηση που έχει από την ΟΥΕΦΑ. Δεν είναι πράγμα αυτό που γίνεται με το πρωτάθλημα των μεικτών, είναι πέρα από τους κανονισμούς δεν γίνεται σωστά με τα δεδομένα που έχουμε πλέον στην εποχή μας. Απλά να ταλαιπωρούμε τα παιδάκια για να λέμε ότι γίνεται κάτι, να κάνουμε αγώνες κάθε ημέρα σε 5 ημέρες συνέχεια».

Ερώτηση: Για τις εκλογές της ΕΠΟ, τι γίνεται?
«Σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ. Αν και είμαι εκ΄ φύσεως πολύ επιφυλακτικός άνθρωπος δεν ανοίγομαι εύκολα. Αυτή την στιγμή, σήμερα Δευτέρα που μιλάμε, δεν θα το έλεγα το Σάββατο, αν μιλούσαμε. Μπορεί να σας δηλώσω δημόσια και με κάθε γνώση του τι λέω, ότι οι εκλογές έχουν κριθεί. Τίποτα παραπάνω».
Ερώτηση: Τι εννοείται?
«Εγώ αμφιβάλω εάν στο τέλος ο κ. Γκιρτζίκης κατέβει σαν υποψήφιος. Θα δούμε στην πορεία τι θα κάνει. Εγώ σας λέω, ότι σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, οι εκλογές έχουν κριθεί. Όποιος και αν είναι θα έχει ηττηθεί. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα είναι τελικά υποψήφιος από την άλλη πλευρά ο κ. Γκιρτζίκης. Άλλα και να είναι ή όποιος και να είναι έχει ήδη ηττηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: