- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αποχή επ' αόριστον των διαιτητών από τα τοπικά πρωταθλήματα και του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Σάμου

Mετά από την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 01/02/2016 στα γραφεία του συνδέσμου  διαιτητών Σάμου αποφάσισαν την επ΄αόριστο αποχή  από τα τοπικά πρωταθλήματα αλλά και του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Σάμου .
Αναλυτικά η απόφαση  του συνδέσμου  διαιτητών Σάμου
 Αξιότιμοι κύριοι,
Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στα γραφεία του Συνδέσμου μας, ημέρα Δευτέρα 01/02/2016 και με αφορμή την απάντησή σας (αρ. πρωτ. Οικ. Εγγράφου 35-22/01/2016) σε έγγραφο του Συνδέσμου μας (με αρ. πρωτ. 01-20/01/2016), όπως επίσης και σε νεότερο έγγραφο σας (με αρ. πρωτ. 50-29/01/2016) με θέμα "Αποζημίωση Διαιτητών σε μη τέλεση ή διακοπή αγώνα", αποφασίστηκε η επ΄αόριστο αποχή των μελών μας από τα τοπικά πρωταθλήματα αλλά και του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Σάμου.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι στα γραφόμενα της απαντητική σας επιστολής προς το έγγραφο μας, η ειρωνεία ήταν διάχυτη,  ο χλευασμός προς τα πρόσωπά μας ήταν ιδιαίτερα απαξιωτικός με αποτέλεσμα να προσβάλλεται την αξιοπρέπειά μας, τόσο την διαιτητική όσο και την ανθρώπινη πράγμα που δεν μας αξίζει.
Δυστυχώς οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες από μέρους μας για άριστη συνεργασία με μοναδικό σκοπό την σωστή  και εύρυθμη διοργάνωση των πρωταθλημάτων στο νομό μας, έπεσαν στο κενό.
Δυστυχώς ,για άλλη μια φορά, σαν Δ.Σ. αλλά και για όλα τα μέλη μας ισχύει αυτό, κάναμε λάθος που θεωρήσαμε ότι είμαστε για εσάς συνεργάτες και αξιοσέβαστα πρόσωπα θεσμών του ποδοσφαίρου.
Για τον λόγο αυτό  είμαστε υποχρεωμένοι   να αναστείλουμε την οποιαδήποτε δραστηριότητά μας.
Ζητήσατε να επικρατήσουν η λογική και οι λογικοί αλλά χάσατε το μέτρο……
Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Επισυνάπτουμε τα έγγραφα της ΕΠΣ Σάμου και των διαιτητών 


ΕΠΣ Σάμου
ΑΡ. ΠΡΩΤ.  57                                                          ΣΑΜΟΣ : 02/02/16

ΠΡΟΣ : 
 Σωματεία ΕΠΣ Σάμου

KOIN:
M.M.E
ΘΕΜΑ:
Αποχή Διαιτητών
           
Μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου του Σ.Δ.Π. Σάμου, με το οποίο ανήγγειλαν την απόφαση τους (και όχι μόνο), είμαστε υποχρεωμένοι και σε πρώτη φάση, να δώσουμε  στην δημοσιότητα και τις δύο (2) επιστολές που αντηλλάγησαν πριν από αυτή, ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Να σημειώσουμε  ότι το  υποβληθέν αίτημα τους για τον καθορισμό του συγκεκριμένου εξοδολογίου  (για Ικαρία – Φούρνους) έχει ήδη ικανοποιηθεί από την περασμένη αγωνιστική.  


Με εκτίμηση
          
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Προσθήκη λεζάντας



















ΣΔΠ Σαμου

 ΕΠΣ Σάμου  
ΑΡ. ΠΡΩΤ οικ:  35                                               
  ΣΑΜΟΣ : 22/01/2016


ΠΡΟΣ:   
Διαιτητές  ΕΠΣ Σάμου                             

 Κυρίες και κύριοι,
          διαβάζοντας την επιστολή σας, είμαστε υποχρεωμένοι να συντάξουμε την απάντηση μας και ν’ αναφέρουμε τα συμπεράσματα μας.
Πρώτο  συμπέρασμα μας είναι η ύπαρξη ανακριβειών.  Η ύπαρξη τους, σε επίσημο έγγραφο με   σφραγίδες και υπογραφές μειώνει την υπόσταση του .
Κυρίες και κύριοι,
δεν υπάρχει κανένα  πάγιο εξοδολόγιο της Ε.Π.Ο.,    πόσο μάλλον σε  ισχύ. Με απόφαση της ΕΠΟ έχει δώσει την αρμοδιότητα αυτή στα Δ.Σ. των τοπικών Ενώσεων. Η δε ημεραργία, πάλι με απόφαση της Ε.Π.Ο., έχει καταργηθεί , εδώ και λίγα χρόνια.
          Με την ευγενική μας διάθεση υπάρχει ακόμα εδώ και συνεννοούμασταν και για τα εξοδολόγια , πάντα με καλή διάθεση.
Ας πάμε παρακάτω.
   Μας υποδεικνύετε το πόσους διαιτητές θα ορίζουμε στα παιχνίδια της Ικαρίας και των Φούρνων.
  Από  που προκύπτει αυτή η αρμοδιότητα ;
          Μας ενημερώνετε επίσης  ώστε να προσαρμόσουμε το εξοδολόγιο…… (βάσει ενός ανύπαρκτου και ανυπόστατου πάγιου εξοδολογίου, όπως προαναφέραμε). Μας ζητάτε επιεικώς ….να εφαρμοστεί από την επόμενη αγωνιστική …..!Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την επιείκεια σας. Πάλι καλά που δεν μας διατάζετε κιόλας! Δεν ζητάτε καμιά παράλογη και παράνομη αμοιβή ! Μάλιστα! Δηλαδή  ζητάτε κάποια νόμιμη .  Δεν νοείται, δεν υφίσταται η λέξη αμοιβή στην διαιτησία . Παρά μόνο η λέξη αποζημίωση, όπως σωστά την αναφέρετε σε άλλα σημεία ης επιστολής  σας.
Όσο δε αφορά τα παράπονά σας, περί ανθρώπινων συνθηκών κλπ, η άποψη μας είναι η εξής:
Το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ, που ειδικά στον τόπο μας, είναι τελείως ερασιτεχνικό και με τα όποια πάμπολλα προβλήματα του, λόγω των ειδικών συνθηκών. Όποιος ασχολείται μ’ αυτό, υποτίθεται ότι το αγαπά, το προστατεύει και το επικουρεί . Αυτοί που έχουν θεσμικό ρόλο με το άθλημα, είναι οι ποδοσφαιριστές , οι διαιτητές και οι παράγοντες. Κανείς από αυτούς δεν ορίζεται ως επαγγελματίας. Ειδικότερα δε, στις σημερινές συνθήκες κανείς τους δεν αποζημιώνεται (αντίθετα κάποιοι πληρώνουν με χρόνο και με χρήμα), πλην (και δικαίως) των διαιτητών. Στις ίδιες συνθήκες που ταξιδεύετε εσείς, με τις ίδιες ανασφάλειες και τους ίδιους κινδύνους ταξιδεύουν και οι αθλητές και οι παράγοντες . Είναι λοιπόν άτοπος ο ισχυρισμός σας . Ομολογούμε όμως ότι έχετε δίκιο σε κάποια σημεία. (πχ όπως αυτό της σύγχυσης και της απόκλισης των εξοδολογίων) και τα οποία θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε.
Γράψατε λοιπόν, όσον αφορά για τις απαιτήσεις σας . Πουθενά δεν είδαμε κάποια αναφορά για τις υποχρεώσεις σας, ή για αυτά που προσφέρει η ΕΠΣ σ’εσας. Ποτέ η ΕΠΣ Σάμου, δεν ζήτησε  τα ποσοστά της από τα εξοδολόγια, κάτι που εφαρμόζεται στην συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων. Ρωτήστε τον κ. Σίπκα. Ρωτήστε και τον κ. Κωνσταντινίδη, για άλλες μορφής έσοδα των ΕΠΣ από τους διαιτητές. Πουθενά δεν είδαμε αναφορά, στην υπέρμετρη επιείκεια  που δείχνει η ΤΟΔ σε πειθαρχικά και όχι μόνο, παραπτώματα σας. Πουθενά δεν αναφέρεστε στις κατ’ επιλογής και αυθαίρετες πολλές φορές , δήλωση των κωλυμάτων σας . Αυτή η επιείκεια να ξέρετε ότι υπάρχει έως τώρα όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά επειδή προσπαθούμε όλοι μας να λειτουργήσουμε στα πλαίσια της λογικής και της συνεργασίας.
Η ανωτέρω αναφορά, γίνεται επειδή αναφερθήκατε σε ανύπαρκτες διατάξεις της ΕΠΟ. Εμείς αναφερόμαστε σε υπαρκτές του Κανονισμού Υλοποίησης και Εφαρμογής, του Συστήματος Διαιτησίας, τον οποίο  οφείλετε όλοι σας να γνωρίζετε . Πουθενά επίσης δεν αναφερθήκατε στο    ότι πλέον τα επιμορφωτικά  σας σεμινάρια τα πληρώνει μόνη της η ΕΠΣ Σάμου και δυστυχώς το ότι δεν έρχεστε όλοι, όπως είναι η υποχρέωση σας .  
Το ότι παίζετε τους Τελικούς χωρίς αποζημίωση, είναι πραγματικότητα. Σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτό . Το θεωρούσαμε ως τιμή και επιβράβευση κάποιων. Το σταματάμε από φέτος και θα αποζημιώνεστε κανονικά.
Λυπούμαστε όμως ιδιαίτερα, για την αναφορά σας ως επιχείρημα, στο ότι παίζετε χωρίς αποζημίωση και στους φιλανθρωπικούς αγώνες . Θα φροντίσουμε να αποζημιώνεστε και εκεί.
Ατυχέστατη η αναφορά σας για την συμμετοχή σας στα φιλικά. Είναι κάτι που αφορά τις ομάδες και εσάς. Δεν απαγορεύσαμε ποτέ την αποζημίωση σας .  Απλά ζητήσαμε να τηρείτε η διαδικασία, όπως ακριβώς αναφέρει ο Κανονισμός . Κάτι που μόνο λίγοι το έκαναν και μετά από υπόδειξη μας . Ποτέ δεν τιμωρήσαμε κάποιον γι’ αυτό τον λόγο.
Όσο αφορά την ουσία της επιστολή σας , θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο (μια και δεν πρόκειται για φοβερά ποσά).  Θα σκεφτούμε όμως και πολύ σοβαρά την είσπραξη των ποσοστών, σε πρώτη φάση από τις συμμετοχές των αξιολογημένων και μετά στους υπόλοιπους.

Όπως και το ότι θα είμαστε πλέον πολύ πιο  απαιτητικοί στον Πειθαρχικό και Αγωνιστικό σας έλεγχο, δια μέσου της Τ.ΟΔ.
Ο μικρός αριθμό σας δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!                              
Και τέλος, το σημαντικότερο όλων.
Στην πλειοψηφία των ΕΠΣ, δεν αναγνωρίζονται οι κατά τόπους σύνδεσμοι και φυσικά δεν είναι συνομιλητές των Ενώσεων και αυτό διότι όπως είναι γνωστό, συμφωνά με τον Κανονισμό, δεν έχουν πλέον κανέναν θεσμικό ρόλο, στην πυραμίδα του Ποδόσφαιρου. Εν τούτοις εδώ, δεν λειτουργούμε έτσι. Η θεωρία μας είναι διαφορετική και προσπαθούμε να λειτουργούμε δημοκρατικά και όχι απολυταρχικά, αναγνωρίζοντας κάποια δικαιώματα και προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις πάντα βάσει της συζήτησης και του διαλόγου. Επίσης σίγουρα παίζουν ρόλο και οι προσωπικές γνωριμίες. Μικρός ο τόπος, όλοι γνωριζόμαστε. Αλλά αν αυτό, εκλαμβάνεται ως αδυναμία, τότε διαπράττετε τεράστιο λάθος, με άγνωστα επακόλουθα.
                 
                      Ελπίζουμε να επικρατήσουν η λογική και οι λογικοί!


Δεν υπάρχουν σχόλια: