- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Κυπελλούχος Σάμου 2015-2016 ο Πυθαγόρας Κοντακαιίκων (Φωτο)

Τελικός Κυπέλλου Λαίλαπας - Πυθαγόρας: 0-4
Μετά τους δύο χαμένους τελικούς με Ίκαρο και Καρλόβασι δεν τρίτωσε το κακό για την ομάδα του Πυθαγόρα που υπέταξε τον Λαίλαπα πολύ πιο εύκολα από ότι αναμενόταν. Περίπου 400 άτομα βρέθηκαν από νωρίς στο δημοτικό στάδιο Καρλοβάσου για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό.
Η ιστορία όμως του Δαβίδ με τον Γολιάθ δεν επαναλήφθηκε και το τελικό σφύριγμα του κ. Κατόπη βρήκε την ομάδα του Πυθαγόρα να κατακτάει το Κύπελλο Ερασιτεχνών Νομού Σάμου.
Ο Πυθαγόρας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή πως ήθελε να μη δώσει δικαιώματα στον Λαίλαπα και να γίνει αυτός το αφεντικό του ματς.
Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε από τον Πυθαγόρα από αριστερά όμως το σουτ του Σαράντου απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Λαίλαπα. Η υπεροχή του Πυθαγόρα μετατράπηκε σε γκολ στο 12΄όπου με κόρνερ απ΄την δεξιά πλευρά η κεφαλιά του Σαράντου με την μπάλα να πηγαίνει στην εστία σταμάτησε στο χέρι του Γιάνκο όπου σωστά ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και κίτρινη κάρτα για τον παίκτη του Λαίλαπα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιωαννίδης ο οποίος άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα. 0-1 για τον Πυθαγόρα. Η ομάδα από τα Κοντακέιικα δεν αρκέστηκε στο γκολ και συνέχισε να πιέζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Έτσι στο 15΄ ο Τσέβας μπήκε απ το πλάι περνώντας δυο παίκτες του Λαίλαπα όμως βρήκε τον Κόττορα έτοιμο που απομάκρυνε. Εκεί που ο Λαίλαπας είχε ισορροπήσει το παιχνίδι άλλη μια αψυχολόγητη ενέργεια του Γιάνκο ο οποίος πήγε με τα 2δυο πόδια πάνω σε παίκτη του Πυθαγόρα αφήνοντας την ομάδα του από το 30΄με 10 παίκτες . Για τα επόμενα λεπτά οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να τελειώσουν από νωρίς τον τελικό και τα κατάφεραν στο 39΄ , Σέντρα απ τα πλαγιά για τον Πυθαγόρα από τον Κατσίκα, ο Τσεβάς έξυπνα άφησε την μπάλα να περάσει κ ο επερχόμενος Κάρσας εύκολα έγραψε το 0-2 . Εκεί ο Λαίλαπας άρχισε να τα χάνει και αρκέσηκε σε σκληρό παιχνίδι με αποτέλεσμα την κίτρινη κάρτα για τον Σταύρου στο 41΄. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με σκορ 0-2 για τον Πυθαγόρα.
Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο προπονητής του Λαίλαπα προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλάζοντας τον Σπάγο με τον Σαριγεωργίου. Δεν άλλαξε τίποτα και στο 51' οι παίκτες του Λαίλαπα έχασαν την μπάλα και με σέντρα ο Σαπουνάς βρήκε τονΚατσίκα ο οποίος με γυριστή κεφάλια έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας κάνοντας το 0-3. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι ένα εξαιρετικό τρίγωνο των Κατσίκας Σαράντου Τσεβά με τον τελευταίο να κάνει το 0-4 μπροστά στον ανήμπορο να αντιδράσει Κόττορα. Το παιχνίδι είχε μετατραπεί σε παράσταση για έναν ρόλο με τον Λαίλαπα να έχει μείνει στα αποδυτήρια. Από εκεί και πέρα ο Πυθαγόρας έπαιζε άνετα προσφέροντας θέαμα χάνοντας όμως την μια ευκαιρία μετά την άλλη με κύριους εκφραστές τους Κάρσας και Σαράντου. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες και προπονητικό team του Πυθαγόρα ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ακολούθησε η απονομή με τους φιλάθλους του Λαίλαπα να καταχειροκροτούν την προσπάθεια της ομάδας μέχρι τον τελικό και αυτούς του Πυθαγόρα να χαίρονται για τη κατάκτηση του τροπαίου.
Συνθέσεις :
Λαίλαπας ( Τσερέτας ) Κόττορας , Βαρελάς , Σπάγος ( 46΄ Σαριγεωργίου) , Μονάντερος , Ελευθερόγλου , Καρνάς , Σταύρου , Λιόγκας ( 87΄ Πίττας ) , Γιάνκο , Λούτσος (55΄ Βαρδίκος ) ,Μάρκου
Πυθαγόρας (Αναγνώστου) : Μπακασέτας , Σαπουνάς , Μαστρογιάννης , Κοντάρας , Ιωαννίδης , Λεκιώτης (68΄ Κουρλετάκης) , Σαράντου , Βαγιανός ( 77΄ Καραδήμος) , Κατσίκας ( 71΄ Μάρκογλου ) , Κάρσας , Τσεβάς
(Ρεπορτάζ Γιώργου Τζουραμάνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: