- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Δράση Ενότητα Προοπτική : Μόνιμες άδειες στις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν

 Δελτίο Τύπου   Σάμος 1/12/2015
 Βιώνουμε μια πρωτοφανή στα χρονικά προσπάθεια μηδενισμού του έργου προηγούμενων διοικήσεων και αμαύρωσης προσώπων. Εμμονικές, ρεβανσιστικές συμπεριφορές και συκοφαντίες για την προηγούμενη δημοτική αρχή από κάποιους κομματικούς εγκάθετους και πειθήνια όργανα που υποτίθεται υπηρετούν τα κοινά.
Το κίνητρο τους είναι προφανώς o αποπροσανατολισμός των δημοτών με σκοπό την κάλυψη της προβληματικής και αναποτελεσματικής διοίκησης τους καθώς και η σύγχυση στην οποία βρίσκονται.
Εξαιτίας λοιπόν αυτής της αναποτελεσματικότητας απόρροια των αστοχιών της δημοτικής αρχής  με την πάροδο του χρόνου, δίνουμε μάχες προς βελτίωση τους για το κοινό καλό με δημοκρατική και ισότιμη αντιμετώπιση των συνδημοτών μας και με τον δέοντα σεβασμό προς την δημοτική αρχή. Επικροτούμε αποδεδειγμένα κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται για το κοινό καλό. Είμαστε στη διάθεση του Δήμου για θετική προσφορά.
Γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων για αδικίες και αμφιβόλου προθέσεων ενέργειες.  Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι, θα παραμείνουμε εγγυητές εποπτείας και διασφάλισης καλών προθέσεων στα πλαίσια του νόμου όλων των «ενεργειών» που επικαλούνται.

Σε ότι αφορά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζητήθηκε ενημέρωση σε διάφορα θέματα εκτός ημερησίας. Μεταξύ άλλων:
Για το θέμα των γηπέδων έγινε ενημέρωση πως τα έργα προχωρούν…
Έκπληξη προκάλεσε η δήλωση της Προέδρου ΔΟΠΠΟΝΑΣ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν γνώριζε ποιος παραποίησε το δημόσιο έγγραφο προς τις ομάδες της Δυτικής Σάμου. Ομάδες για τις οποίες δεν υπάρχει καμία μέριμνα κάλυψης υποτυπωδώς έστω κάποιων μετακινήσεων από το Δήμο στα γήπεδα Χώρας Μυτιληνιών, αν και ζητείται σαν ελάχιστη διευκόλυνση, λόγω της δυσάρεστης κατάστασης της προσωρινής έστω χρησιμοποίησης γηπέδων μακριά από τις φυσικές τους έδρες.
Για το γήπεδο ποδοσφαίρου Κοντακαιϊκων που παραμένει δίχως άδεια (όπως κι αυτό του Μαραθοκάμπου),  κι ενώ υπήρχαν υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι θα εντάσσονταν στα έργα του ΟΠΑΧ και θα είχαν ολοκληρωθεί τα έργα αναμόρφωσης έως τέλος του 2015, σύμφωνα με τον Δήμαρχο το έργο θα ενταχθεί τελικώς στο μέλλον, χωρίς να πείσει για τους πραγματικούς λόγους αναβολής ένταξης..   Μέχρι σήμερα το έργο στήριξης τοιχίων δεν έχει ξεκινήσει…
Ο δρόμος πρόσβασης στο γήπεδο Μαραθοκάμπου όλο γίνεται.. κι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.
Πέρασε τόσος χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων και αντί για έργο οι «άριστοι» κομπάζουν λασπολογούν και τελούν σε σύγχυση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι χρειάστηκε ακόμη και η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Πυθαγορείου για να πεισθούν θυμίζοντας…. στον συνδυασμό του… πως υπάρχει παραχωρητήριο του Πολυκράτη προς το νομικό πρόσωπο του Δήμου και για αυτό μπορούν και πρέπει να γίνουν έργα εκεί παρά τις προσπάθειες κάποιων να μην δαπανήσει χρήματα για απαραίτητες παρεμβάσεις και στο γήπεδο αυτό. Έως τώρα, αρνούνταν να κάνουν έργα σε «ιδιωτικό» γήπεδο και κατηγορούσαν και για τα παλαιότερα έργα την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Όλος ο φίλαθλος κόσμος έχει καταλάβει τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετήθηκαν προκειμένου να μην γίνει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα το 2014 γιατί τα γήπεδα ποδοσφαίρου ήταν «ανεπαρκή», ενώ δόθηκαν άδειες με την ανάληψη νέων καθηκόντων της δημοτικής αρχής και 30 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων τους(30/9/2014), δίχως να έχει γίνει κάποιο επιπλέον έργο, (φυσικά αδύνατο σε 30 μέρες) και με συνοπτικές διαδικασίες και παρουσία του τότε κομματικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα για να δικαιολογήσουν την απραξία τους στα γήπεδα, πλην έργων συνεχιζόμενων και ελάχιστων παρεμβάσεων σε αυτά έως τώρα και μάλιστα όπου ήθελαν οι «αρεστοί».  Μελανά σημεία μιας διοίκησης που έχει προκαλέσει την αθλητική κοινότητα πολλάκις τελευταία.

Βαυκαλίζονται δε πως σε κάποια έχουν πάρει μόνιμες άδειες. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η δημοτική αρχή είτε από άγνοια είτε από προσπάθεια παραπληροφόρησης πως μόνιμες άδειες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν οι προσωρινές και οι κανονικές. Οι κανονικές έχουν διάρκεια δυο ετών και μετά απλά ανανεώνονται με μια υπεύθυνη δήλωση, αν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες μεταβολές στην εγκατάσταση.
Όσον αφορά  τα 3 κλειστά Γυμναστήρια, οι κανονικές άδειες δόθηκαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή έτσι κι αλλιώς. Οι άδειες αυτές υπάρχουν αναρτημένες στη διαύγεια: Κλειστό Γυμναστήριο Σάμου 11/12/2013 (ΑΔΑ ΒΛΓΩΟΡ1Ι-5ΧΙ),   Κλειστό Γυμναστήριο Καρλοβάσου 10/1/2014 (ΑΔΑ ΒΙ6ΝΟΡ1Ι-ΓΤΝ), Κλειστό Γυμναστήριο Πυθαγορείου 13/1/2014 (ΑΔΑ ΒΙΨΠΟΡ1Ι-Α9Π).

Για την επιχορήγηση συλλόγων κι ενώ είχαν υποσχεθεί πως θα έφερναν εισήγηση στο ΔΣ τελικά θα την φέρουν στο επόμενο, κωλυσιεργώντας για άλλη μια φορά.
Μιλούν δε για πρωτόγνωρη κίνηση να επιχορηγηθεί ο σύλλογος Αναγέννηση που αγωνίζεται στο βόλεϊ γυναικών σε εθνική κατηγορία (και με την ψήφο της παράταξης μας φυσικά) ενώ οι προηγούμενοι δεν είχαν επιχορηγήσει. Υπενθυμίζουμε την επιχορήγηση του συλλόγου Πολυκράτη, αγωνιζόμενου σε εθνική κατηγορία μπάσκετ προ διετίας.

Σχετικά με το ψήφισμα ενάντια στις απαράδεκτες δηλώσεις περί μη Γενοκτονίας των Ποντίων με εισήγηση του τοπικού συλλόγου Ποντίων «Παναγία Σουμελά», δήλωσε ο Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου ότι δεν του έχει έρθει σχετικό αίτημα ενώ υπάρχει πρωτοκολημένο έγγραφο προς τον Δήμο στις 6/11/2015 προς τον ίδιο.  Φανταστείτε αν δεν λειτουργούν ορθώς για τα αυτονόητα πως αντιμετωπίζουν άλλα ζητήματα.

Για το θέμα της αστικής συγκοινωνίας, που αποτελεί και αίτημα όλου του επαγγελματικού κόσμου και των πολιτών, μας διαβεβαίωσαν ότι βρίσκεται εντός της συγκοινωνιακής μελέτης της παραλιακής. Δεν αρκεί όμως μόνο μια μελέτη. Για να στηθεί η δημοτική αστική συγκοινωνία απαιτούνται αποφάσεις ΔΣ, ίδρυση σχετικού οργανισμού, αγορά μέσων μαζικής μεταφοράς και υποδομές συντήρησης και λειτουργίας των μέσων αυτών.


«Πάντοτε ο συκοφάντης είναι κακοήθης»

(Δημοσθένης από Παιανία Αττικής , 384 - 322 π.χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: