- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αναβολή αγώνων λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών

Αναβάλλονται για την επόμενη Κυριακή οι αγώνες ποδοσφαίρου  που ήταν προγραμματισμένοι για αύριο Κυριακή, Διαγόρας-Κουρσάρος  (αντρικό τμήμα ) και Διαγόρας-Κουρσάρος (γυναίκες) λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας γυναικών


Την  Κυριακή  1η  Δεκεμβρίου 2013  στο γήπεδο Ραχών, στις 12 το μεσημέρι ο πρώτος φιλικός αγώνας στην ιστορία του σαμιακού γυναικείου ποδοσφαίρου, ανάμεσα στη γυναικεία ομάδα του Διαγόρα και τη γυναικεία ομάδα του Κουρσάρου

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ευρεία σύσκεψη στη ΓΓΑ για το θέμα της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου και του υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού, με φορείς του Δημοσίου και εκπροσώπους αθλητικών ομοσπονδιών, προκειμένου να συζητήσουν για το μείζον ζήτημα της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Όπως είναι γνωστό, έχει δοθεί προσωρινή λύση με την παράταση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, καθώς και παράταση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τις οποίες δεν είχε εκδοθεί άδεια λειτουργίας. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης στο ζήτημα.

Κατά την σύσκεψη, η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία θα είναι αδιαπραγμάτευτη στο θέμα της στατικής ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων και επεσήμανε ότι η ευθύνη του σχετικού ελέγχου ανήκει στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Δελτίο Τύπου Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2013
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού, με φορείς του δημοσίου και εκπροσώπους αθλητικών ομοσπονδιών, προκειμένου να συζητήσουν για το μείζον ζήτημα της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Διευθυντής Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Γιώργος Δέδες, εκπρόσωποι της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, της Πυροσβεστικής, της Ε.Π.Ο, της Super League, της Football League, της E.Ο.Κ, του Ε.Σ.Α.Κ.Ε, της Ε.Ο.ΠΕ καθώς και των τεχνικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όπως είναι γνωστό, έχει δοθεί προσωρινή λύση με την παράταση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, καθώς και παράταση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τις οποίες δεν είχε εκδοθεί άδεια λειτουργίας. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης στο ζήτημα.

Κατά την σύσκεψη, ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο κ. Ανδριανός ξεκαθάρισαν ότι η Πολιτεία θα είναι αδιαπραγμάτευτη στο θέμα της στατικής ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων και επεσήμαναν ότι η ευθύνη του σχετικού ελέγχου ανήκει στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

 Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παρευρισκομένων στα γήπεδα. Είτε πρόκειται για αθλητή, προπονητή, παράγοντα, διαιτητή, αστυνομικό, φίλαθλο, δημοσιογράφο, δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό στα κριτήρια ασφαλείας!

Δεν κάνουμε «σκόντο» στην ασφάλεια του κόσμου!
Από κει και πέρα, αν μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε κριτήρια ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, έχει καλώς.
Με βάση την κείμενη νομοθεσία η ευθύνη του ελέγχου είναι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.
Διότι, η Περιφέρεια διαθέτει τις δυνατότητες σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο για να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι περνάμε μία από τις δυσκολότερες περιόδους στη χώρα μας από οικονομικής πλευράς, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως το πρωταρχικό μας μέλημα είναι να διαφυλάξουμε την ανθρώπινη ζωή. Για μας κορυφαίο θέμα είναι αυτό της στατικής ασφάλειας. Και βεβαίως, τα περιουσιακά στοιχεία, η αρτιότητα των εγκαταστάσεων και φυσικά η διεξαγωγή των αγώνων.

Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε κριτήρια ασφαλείας που έχουν σχέση με την προστασία του ανθρωπίνου δυναμικού».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως πολιτική ηγεσία, από την πρώτη στιγμή δείξαμε ότι έχουμε την βούληση να επιλύσουμε χρονίζοντα προβλήματα, όπως αυτά που έχουν να κάνουν με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό πήραμε και νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως για τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων των αθλητικών εγκαταστάσεων – τόσο εκείνων που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όσο και εκείνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έχει δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σε ότι αφορά θέματα στατικής επάρκειας, πυρασφάλειας αλλά και όπως άλλων παραμέτρων θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων δεν θα γίνει αποδεκτή καμία έκπτωση.

Λέμε λοιπόν ναι στην απλοποίηση των διαδικασιών, όχι όμως στην οποιαδήποτε έκπτωση σε θέματα ασφαλείας και υγείας. Το νόημα λοιπόν της σημερινής συνάντησης είναι να καθίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να συζητήσουμε και να καταλήξουμε ως προς τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην οριστική λύση του θέματος των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε:

«Δε νοείται Δήμος ή Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού η οποία έχει τεχνική υπηρεσία, πολεοδομία να ζητάει από την Αποκεντρωμένη να πάει σε κάποιο νησί, από την στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα πτυχιούχων, πολιτικών μηχανικών να δηλώσουν στατική επάρκεια, ή τον έλεγχο».

Τέλος, οι φορείς κατέδειξαν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, εξέφρασαν τις απόψεις και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2013-2014 2η Αγωνιστική

Κυριακή  01/12/2013

Ομάδες                                            ώρα      Γήπεδο
Αρίσταρχος  - Αγ. Αθανάσιος  14:30 Μυτιληνιών
Κέρκης      -     Κεραυνός                  Αναβολή
Λυκούργος -   Σπαθαραίοι       14:30   Χώρας
Φοίνικας         Ρεπό     

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τι τρέχει με το ΑΣΕΑΔ και δεν εκδικάζει την προσφυγή του Πολυκράτη;

Αισίως φτάσαμε στους  6 μήνες από την προσφυγή του Πολυκράτη στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) με αίτημα την ακύρωση της απόφασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, για τη γνωστή υπόθεση με την κατακύρωση του αγώνα του Πολυκράτη –Μίλωνα για το πρωτάθλημα της γ΄ εθνικής κατηγορίας  που έγινε πριν από ένα χρόνο  στις 11 Νοεμβρίου του 2012, στον Μίλωνα  θεωρώντας ως εκπρόθεσμο το τελευταίο καλάθι του Πολυκράτη,  απόφαση σκάνδαλο από την ΕΟΚ  για τα παγκόσμια χρονικά , και ενώ  για παρόμοιες περιπτώσεις  και πιο οφθαλοφανέστερες  απέρριψε τις ενστάσεις άλλων ομάδων , ενώ για τον Πολυκράτη την δέχτηκε ( δυο μετρά και δυο σταθμά) .
Η ομάδα του Πυθαγορείου βλέποντας την αδικία έκανε  προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και με τα στοιχεία που κατέθεσε  ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα δικαιωθεί, και έκανε  προγραμματισμό για το πρωτάθλημα της γ΄ εθνικής κατηγορίας , εκεί που ανήκει αυτή η ομάδα,  αλλά λογάριαζε χωρίς το ΑΣΕΑΔ, όχι δεν απέρριψε την προσφυγή, αλλά δεν την εχει εκδικάσει ακόμα  . Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το samossport με τη γραμματεία του ΑΣΕΑΔ μας ενημέρωσαν ότι είναι θέμα δικαστών το πότε θα εκδικαστεί ,  αν και από τον  Μάϊο  που έγινε η προσφυγή  η αρμόδια επιτροπή έχει συνεδριάσει πολλές φορές ξεχνώντας μάλλον  την προσφυγή του Πολυκράτη .
Εδώ να επισημανθεί ότι η ΕΟΚ ξεκίνησε κανονικά το πρωτάθλημα με δεδομένο τον Πολυκράτη εκτός  γ΄ εθνικής  κατηγορίας  .
 Μπορεί ο  Πολυκράτης να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα , αλλά  θα μπει στο βιβλίο Γκίνες  άνευ ανταγωνισμού . Τα συμπεράσματα δικά σας .
Νίκος Οικονόμου .

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΣ Σάμου:Αναβάλλεται η συγκέντρωση εκπροσώπων σωματείων για τις προοπτικές αδειοδότησης γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου Σάμου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σήμερα (25/11/13), η συγκέντρωση του θέματος αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 30/11/13, ώρα 18.30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2013-2014: Φοίνικας – Λυκούργος 3-0 (Φωτό- video)

Καλό παιγνίδι και από τις δυο ομάδες  με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να πετύχουν κάποιο γκολ στις αντεπιθέσεις . Το 1-0 έκανε ο Καραμηνάς στο 12΄με σουτ από πλάγια  θέση , στο 45΄ο Φοίνικας κέρδισε πέναλτι , το εκτέλεσε ο Καραμηνάς αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι  του Σαπουνά , το 2-0 έκανε ο Καρανδρέας στο 60΄και στο 84΄ο ίδιος ποδοσφαιριστής  διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Φοίνικας:  Κοκκώλης, Στάντζος , Κυριάκος, Σακάς,Τσιρίκης,  Τσιρίγος, Κουτράκης, Καραμηνάς ,Χαρασόπουλος, Τσανές, Καρκανίκας.
(Στάντζος, Σκούφος , Δαμανάκης, Θράβαλος, Τσαλούχος, Γιάννος, Τσάκαλος, Καρανδρέας.)

 Λυκούργος:Σαπουνάς, Αξιώτης, Καλατζής, Σερασκέρης Μ., Σερασκέρης Β., Φείδης, Ουνούφρης , Μιχελής Μ., Μιχελής Δ., , Πυργιώτης Β., Πυργιώτης Α.
(Νιώτης , Κόττορος Ν., Κουμούλης, Πάρις, Κουντσουρός, Κόττορος Ε.)










 

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2013-2014: Αποτελέσματα -Βαθμολογία

1η Αγωνιστική
Αγ. Αθανάσιος- Κέρκης :     1-1
Κεραυνός    -   Σπαθαραίοι: 1-2
Φοίνικας      -  Λυκούργος : 3-0
Αρίσταρχος  - Ρεπό






Βαθμολογία
 
Α/Α
  Ομαδες
  Ν
  Ι
  Η
  Γκολ
 Βαθ.
  1
  Φοίνικας
  1
  0
  0
  3-0
   3
  2
  Σπαθαραίοι
  1
  0
  0
  1-2
   3
  3
  Κέρκης
  0
  1
  0
  1-1
   1
  4
  Αγ. Αθανάσιος
  0
  1
  0
  1-1
    1
  5
  Κεραυνός
  0
  0
  1
  1-2
  0
  6
  Λυκούργος
  0
  0
  1
  0-3
  0
  7
  Αρίσταρχος
  -
  -
  -
  -
  -
 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση του προέδρου της ΕΠΣ Σάμου Νίκου Βακάλη στην επιστολή διαμαρτυρίας του γραμματέα του Διαγόρα Ραχών Αργύρη Πολίτη

Σχετικά με την έγγραφη διαμαρτυρία του αγαπητού φίλου Κ. Αργύρη Πολίτη ,θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις.
      Κατ αρχάς ,είναι άτοπη και άστοχη η αναφορά περί εγκυκλίου υπογεγραμμένης από τον Γεν. Γραμματέα ,όπως επίσης άστοχα και τα σχόλια περί μη γνώσης αυτού (Γεν. Γραμ).   Μιλάμε για νόμο του Κράτους και ειδικότερα για Κ.Υ.Α (κοινή υπουργική απόφαση), τεσσάρων υπουργών!
      Επίσης θα σταθώ στο σημείο που αναφέρει την Ε.Π.Σ  και την Ε.Π.Ο.     Φυσικά , ΠΟΤΕ η Ε.Π.Ο δεν αποφάσισε καμία διακοπή πρωταθλήματος ,της ΕΠΣ Σάμου.  Το Δ/Σ της ΕΠΣ , με ομόφωνη απόφαση και αφού προηγήθηκε συγκέντρωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους εκπροσώπους των σωματείων της, αποφάσισε την αναστολή της έναρξης των πρωταθλημάτων.
     Θεωρώ , ότι η στάση της ΕΠΣ, ήταν σοβαρή και υπεύθυνη. Δεν μπορούσαμε, αλλά ούτε και θέλαμε να παίξουμε με την αξιοπρέπεια κανενός. Και εννοώ , ότι δεν ήταν δυνατόν να πάρουμε απόφαση έναρξης, απ την στιγμή που όλοι οι πρόεδροι των σωματείων μας, θα ήταν υπόλογοι απέναντι στον νόμο και θα αντιμετωπίζανε σοβαρότατες ποινές. Άλλωστε, στην συγκέντρωση , αλλά και  από επαφές που συνεχώς είχαμε, κανένας δεν εξέφρασε την επιθυμία του για κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν μας γνωστοποιήθηκε αντίθετη άποψη, από ΚΑΝΕΝΑ  Δ/Σ σωματείο μας. Το αντίθετο θα έλεγα και γι αυτό απόρησα διαβάζοντας την επιστολή του κ. Πολίτη.
 Όσο δε αναφορά ,την μη αποστολή επιστολής της ΕΠΣ προς τους αρμοδίους την άνοιξη του 2012, απλά θα αναφέρω, ότι αυτό ήταν υποχρέωση των Δήμων. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες των αθλητικών εγκαταστάσεων, αυτούς είχε προειδοποιήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πριν 18 μήνες, αυτοί ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τον νόμο και την ισχύ του, και όχι εμείς. Τουναντίον, τα Δ/Σ της ΕΠΣ  των τελευταίων πέντε χρόνων, έχουν στείλει πάμπολλες επιστολές στα δημοτικά συμβούλια των νησιών μας, αναφέροντας τις ατέλειες των εγκαταστάσεων. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση και  από κανέναν. Επίσης και  όταν άρχισε να γίνεται ορατό  και γνωστό  το τι θα συμβεί, πάλι η ΕΠΣ και  πέραν των αρμοδιοτήτων της, έστειλε επιστολές διαμαρτυρίας, στοχευμένες, σε κάθε αρμόδιο. Σας πληροφορώ ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε από κανέναν Δήμο, άσχετα αν ήταν δική τους υποχρέωση. Ζητούσαμε εμείς παράταση και ανοχή, χωρίς να είμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες. Το αναφέρω αυτό γιατί το αντιμετώπισα. Από κάποια αρμόδια υπηρεσία, αυτή την απάντηση μου έδωσαν. Ότι δεν δικαιούμασταν να αιτούμαστε πράγματα για κάτι που  δεν μας ανήκε και δεν είχαμε αρμοδιότητα.
     Επίσης, δεν θα συμφωνήσω και  σ όσα αναφέρει για τους Δήμους . Δεν νομίζω να υπάρχει μέρος της χώρας μας, με τέτοια αδιαφορία σ ότι αφορά τον αθλητισμό. Και δεν το λέω τυχαία αυτό.
     Ελπίζω ,έστω και  τώρα, να έγινα κατανοητός.
     Σε πολλά απ τα υπόλοιπα που αναφέρει ο φίλος Αργύρης, συμφωνώ απόλυτα.
                                                  Με τιμή
                                                  Ν. Βακάλης

Συγκέντρωση Εκπροσώπων Σωματείων για τις προοπτικές αδειοδότησης Γηπέδων Ποδοσφαίρου του Δήμου Σάμου.

Συνέχεια με το παραπάνω σχετικό μας για το ίδιο αντικείμενο, σας ενημερώνουμε ότι η συγκέντρωση του θέματος, στην οποία έχει προσκληθεί να παραστεί ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Νικ. Τριανταφύλλου, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 25/11/2013 ώρα 18.30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου στη πόλη της Σάμου.

Υπενθυμίζουμε ότι σκοπός της συγκέντρωσης είναι να ενημερωθούμε με λεπτομέρεια και επίσημα από τον παραπάνω αρμόδιο, σχετικά με τις υπάρχουσες προοπτικές για αδειοδότηση Γηπέδων Ποδοσφαίρου του Δήμου Σάμου, με εκτέλεση των απαραιτήτων εργασιών αποκατάστασης ελλείψεων, οι οποίες έχουν διαπιστωθεί με Αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Τουρνουά ποδοσφαίρου Ικαρίας και Φούρνων 2013-2014

Την Κυριακή 1η  Δεκεμβρίου ξεκινά τουρνουά ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή του Ικάρου, της Μεσαριάς, του Κουρσάρου και του Διαγόρα.
Το τουρνουά θα διεξαχθεί  σε δυο γύρους και ο τελικός θα γίνει ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο της βαθμολογίας στην έδρα του πρώτου όπου θα γίνει και η απονομή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής
1η  αγωνιστική
Ίκαρος - Μεσαριά
Διαγόρας-Κουρσάρος

2η  αγωνιστική
Κουρσάρος-Ίκαρος
Μεσαριά - Διαγόρας

3η αγωνιστική
Ίκαρος -Διαγόρας,
Μεσαριά- Κουρσάρος

4η αγωνιστική
Μεσαριά-Ίκαρος,
Κουρσάρος-Διαγόρας

5η αγωνιστική
Διαγόρας-Μεσαριά
Ίκαρος-Κουρσάρος

6η αγωνιστική
Κουρσάρος-Μεσαριά
Διαγόρας-Ίκαρος