- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΟ Πολυκράτης: Τώρα είναι η ώρα κάποιοι από μόνοι τους να δείξουν ευθιξία και να παραιτηθούν αν έχουν φιλότιμο παίρνοντας την ευθύνη.

Επιστολή αγανάκτησης του ΑΟ Πολυκράτη για το κλείσιμο των γηπέδων

 
Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ   Πυθαγόρειο, Σάμου   Αρ. πρωτ.: 330
Προς  
Δήμαρχο Σάμου                    κο Στυλιανό Θ.
Βουλευτή Σάμου                             κα Καλογερή Α.
Αντιπεριφεριάρχη Σάμου                 κο Παπαθεφάνους Θ.
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου    κο Στάντζο Γ.
Πρόεδρο ΔΟΠΠΟΝΑΣ                   κο Τριανταφύλλου Ν.
Κοινοποίηση  Μ.Μ.Ε Ν. Σάμου, Ε.Π.Σ Σάμου,  ΤΕ. ΕΟΚ Σάμου, ΤΕ. ΕΟΠΕ Σάμου
Διοικήσεις Αθλητικών Συλλόγων Ν. Σάμου & Ικαρίας

 Πυθαγόρειο, Σεπτέμβριος 2013

Μέσω της επιστολής αυτής θέλουμε να εκφράσουμε δημοσίως την οργή και αγανάκτηση μας, εξαιτίας της απόφασης να κλείσουν επ΄ αορίστου τα γήπεδα του νομού μας με αποτέλεσμα την αναστολή όλως των αθλητικών συναντήσεων (προπονήσεων και αγώνων).

Δυστυχώς  όλα τα γήπεδα μας λειτουργούν μέχρι σήμερα χωρίς άδεια λειτουργίας και χωρίς να πληρούν έστω τους υποτυπώδες κανόνες λειτουργίας.

Παρά τις προσπάθειες μας δεν στάθηκε δυνατόν να επικοινωνήσουμε με κάποιο αρμόδιο για επίσημη ενημέρωση, αφού ο Δήμος επιρρίπτει ευθύνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία με την σειρά της στην περιφέρεια, η περιφέρεια στην Γ.Γ.  Αθλητισμού κ.ο.κ.

Νιώθουμε αγανάκτηση για το γεγονός. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε  ότι κάποιοι-όποιοι κι αν είναι αυτοί- δεν θα κληθούν να λογοδοτήσουν για πράξεις ή παραλήψεις που οδήγησαν στο κλείσιμο όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου και του Νομού γενικότερα. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών οδηγούν στη διάλυση του αθλητισμού και το κλείσιμο των σωματείων.

Απαιτούμε να μας δοθούν ξεκάθαρες εξηγήσεις και αν ακολουθήθηκε σωστά η διαδικασία ελέγχου των εγκαταστάσεων. Όλοι γνωρίζουμε για την ύπαρξη της Επιτροπής Ελέγχου Αγωνιστικών χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων η οποία έχει  ως αποστολή να επισκεφτεί το σύνολο των αθλητικών χώρων, να διαπιστώσει τυχόν ατέλειες-ελλείψεις και τις επισημάνει συντάσσοντας ένα πρακτικό. Μετά τα ανωτέρω κοινοποιεί τις πιθανόν  ατέλειες-ελλείψεις στον αρμόδιο φορέα και όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, δίνει εύλογη προθεσμία   στη διοίκηση της εγκατάστασης για την αποκατάσταση τους, ορίζοντας νέα ημερομηνία επανελέγχου. Μετά και τη διενέργεια του επανελέγχου αν διαπιστωθεί ότι οι ατέλειες δεν αποκαταστήθηκαν πλήρως τότε η επιτροπή εισηγείται τη μη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην εν λόγω αθλητική εγκατάσταση. Θέλουμε μια υπεύθυνη τοποθέτηση από κάποιον για το αν έγιναν οι διαδικασίες ως έπρεπε. Ο Δήμος γνώριζε για τις ατέλειες ή όχι; Είχε δοθεί το χρονικό περιθώριο για να αποκαταστήσει τις ελλείψεις; Αν ναι γιατί δεν έγιναν αυτά που έπρεπε, αλλά ούτε και βγήκαν να πουν ότι δεν έχουν χρήματα να φτιάξουν ότι τους ζητήθηκε;

Το κλείσιμο των γηπέδων έρχεται σε μια περίοδο όπου όλες οι ομάδες έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, έχουν ολοκληρώσεις τις προετοιμασίες τους και κάποιες από αυτές σύναψαν συμφωνίες με προπονητές και παίκτες έναντι οικονομικών απολαβών. Γιατί αφού σχεδίαζαν να κλείσουν τα γήπεδα  δεν μας το έκαναν γνωστό με τη λήξη της προηγούμενης χρονιάς;

Δυστυχώς τα γήπεδα παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και διάλυσης και αυτό δεν επιβαρύνει μόνο την τωρινή Δημοτική αρχή αλλά όλους τους Δημάρχους, Νομάρχες, Βουλευτές, αντιδημάρχους και  προέδρους νομικών προσώπων των τελευταίων 15 τουλάχιστον ετών. Κανείς από αυτούς δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για τη ‘’σωτηρία’’ όλων αυτών των γηπέδων. Τώρα μάλλον είναι αργά για οτιδήποτε και αυτοί που αδικούνται είναι οι αθλητές, η νεολαία και τα παιδιά αυτού του απομακρυσμένου ακριτικού νησιού. Παιδιά που στερούνται  τις ανέσεις των μεγάλων αστικών κέντρων και έχουν μόνη διέξοδο τον αθλητισμό έστω και κάτω από αυτές τις πρωτόγονες συνθήκες. Τώρα είναι η ώρα κάποιοι από μόνοι τους να δείξουν ευθιξία και να παραιτηθούν αν έχουν φιλότιμο παίρνοντας την ευθύνη.

Εμείς ως διοίκηση ενός τόσο ιστορικού σωματείου υποσχόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των παιδιών-αθλητών μας στην άθληση. Το χρωστάμε στα παιδιά αυτού του τόπου να δώσουμε  άμεση αγωνιστική απάντηση στην απαξίωση, εγκατάλειψη και υποχρηματοδότηση των αγωνιστικών εγκαταστάσεων.  Ζητάμε την συμμετοχή-συμπαράσταση όλων των συλλόγων, της ΕΠΕ ΣΑΜΟΥ, της ΤΕ ΕΟΚ ΣΑΜΟΥ, της Τ.Ε ΕΟΠΕ ΣΑΜΟΥ, οργανώσεων αγώνων, προπονητών για να διοργανώσουμε διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και οργανωμένο αγώνα με στόχο τη δωρεάν είσοδο σε αξιοπρεπείς χώρους άθλησης, που θα πληρούν του στοιχειώδες κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Η μόνη προσπάθεια του Δήμου είναι να δοθεί παράταση ενός ακόμα έτους. Γιατί κύριοι ζητάτε παράταση; Για να κερδίσετε χρόνο ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών, μεταφέροντας το πρόβλημα στην επόμενη Δημοτικής Αρχή; Και αν καταφέρετε να πάρετε την παράταση έχετε σκοπό ν ασχοληθείτε με τα προβλήματα των γηπέδων; Όσα δεν κάνατε όλα αυτά τα χρόνια θα τα κάνετε μέσα σε ένα χρόνο; Γιατί τα γήπεδα δεν βγήκαν στα προγράμματα ΕΣΠΑ όπως έγινε με τα γήπεδα της Λέσβου; Πολλά ερωτήματα, καμία απάντηση.

Συνεχίστε ακάθεκτοι την απαξίωση, την υποβάθμιση και την καταστροφή αυτού του τόπου. Μετά από τα γήπεδα κλείστε και τα σχολεία       (αλήθεια εκεί που πέφτουν ολόκληροι σοβάδες στα κεφάλια των παιδιών, δεν υπάρχει πρόβλημα καταλληλότητας;), τα νοσοκομεία, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Βγάλτε όλο το νησί  ακατάλληλο αναγκάζοντας μας να φύγουμε από εδώ!!! Αυτός είναι ο στόχος σας;

 

Μετά τιμής

Το ΔΣ του Α.Ο. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ       ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

 

 

1 σχόλιο:

αλεξανδρος ευγενειας είπε...

καλημερα σας απο μελβουρνη! δυστυχως αποδειχτηκε για μια ακομα φορα οτι μας κυβερνουν και μας διοικουν αχρηστοι! απο τον πρωθυπουργο μεχρι τον τελευταιο δημοτικο συμβουλο! ειναι οι περρισοτεροι κομματοσκυλα! τους νοιαζει μονο η καρεκλα η προσωπικη προβολη και το χρημα εννοειται οσοι πληρωνονται! η ζωη των ελληνων δεν τους ενδιαφερει ετσι φαινεται! το μονο που θα πω και ειναι αρκετο αυτο! ντροπη τους αισχος!