- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση Κουικ για τις άδειες στα γήπεδα του νομού

(Αναδημοσίευση από www.samiakonvima.blogspot.gr)
Δριμύ κατηγορώ για τον επαπειλούμενο αφανισμό του σαμιακού αθλητισμού, μετά την απόφαση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νομού Σάμου για την απαγόρευση διεξαγωγής οποιουδήποτε αγώνα εντός των γηπέδων που δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες, εξαπέλυσε με ερώτησή του προς τους υπουργούς Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τ. Κουίκ.

 Σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτής «όπως αποκαλύπτει ο πολιτευτής Σάμου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Γαρυφάλλου: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούσαν να παραχωρήσουν καμία τέτοια άδεια αφού για ΚΑΝΕΝΑ γήπεδο του νομού Σάμου δεν είχε και δεν έχει τα τελευταία χρόνια ΠΟΤΕ εκδοθεί Πολεοδομική άδεια.

Έτσι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, απαγορεύεται ρητά η χρήση των γηπέδων που στερούνται άδειας λειτουργίας, στα οποία δεν επιτρέπεται να διεξάγεται κανένας απολύτως αγώνας». 

Και επειδή ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα περισσεύει, πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ διατάξεις νέου νόμου, σύμφωνα με τις οποίες «ο ιδιοκτήτης ή/και ο χρήστης αθλητικής εγκατάστασης που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί ή επιτρέπει τη διενέργεια σε αυτή αθλητικής εκδήλωσης τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ. Οι ως άνω δε ποινές επιβάλλονται και στον Πρόεδρο Αθλητικού Σωματείου, Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. που συμμετέχει στην αθλητική εκδήλωση».

Όλη αυτή η κατάσταση ανάγκασε την Ε.Π.Σ. Σάμου να αναβάλει ΟΛΟΥΣ τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που ήταν να πραγματοποιηθούν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και να απαγορεύσει στις ομάδες να χρησιμοποιούν τα γήπεδα ακόμη και για προπονήσεις.

Αυτό που δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις στο σοβαρότατο αυτό θέμα που έχει προκύψει, είναι πως ακόμη και τα κλειστά γήπεδα που διεξάγονται αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ κ.α., θα πρέπει να κλείσουν οριστικά ακόμη και για προπονήσεις. 
 
Με λίγα λόγια ΟΛΟ το αθλητικό στερέωμα 3.000 και πλέον αθλητών στη Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους, μένουν ΑΣΤΕΓΟΙ διότι το ίδιο το κράτος αναιρεί το κράτος! 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ακόμη και η στέγη Καλατράβα (ΟΑΚΑ) που έλαβε χώρα το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στερείται της απαραίτητης οικοδομικής άδειας, που σημαίνει πως είναι παράνομη.

Το περιβόητο δηλαδή στέγαστρο στο Ολυμπιακό Στάδιο, που στοίχισε ούτε λίγο ούτε πολύ, 130 εκατ. ευρώ στους Έλληνες φορολογουμένους είναι… αυθαίρετο, αφού δεν πήρε ποτέ την απαραίτητη άδεια αν και έγινε κανονικά!

«Πώς μέχρι σήμερα διεξάγονταν αθλητικές δραστηριότητες σε αθλητικές εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούσαν αθλητές και θεατές, αφού δεν υπήρχαν οι απαραίτητες οικοδομικές άδειες; Πώς γινόταν μέχρι σήμερα σε τέτοιες εγκαταστάσεις να γίνονται ακόμη και συναυλίες και άλλες δραστηριότητες; Πώς δίνονταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα από το Ελληνικό Δημόσιο σε εγκαταστάσεις που δεν είχαν τις απαιτούμενες άδειες», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την εφαρμογή του προηγούμενου καθεστώτος, μέχρι να δοθεί σωστή και με σχέδιο λύση, ώστε να μην διαγραφούν τα όνειρα χιλιάδων παιδιών και αθλητών στέλνοντάς τους, σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: